ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι Τούρκοι έχουν σκοτώσει 219 «τρομοκράτες» και έχουν «απελευθερώσει» 11 χωριά

Συρία: Οι Τούρκοι έχουν σκοτώσει 219 «τρομοκράτες» και έχουν «απελευθερώσει» 11 χωριά
AP Photo

Συρία - Όλες οι ειδήσεις: Σε 219 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των «τρομοκρατών» που έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης (10/10) το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών PKK / PYD-YPG που εξουδετερώθηκαν με επιτυχία στην επιχείρηση "Πηγή Ειρήνης" στα ανατολικά του Ευφράτη είναι 219» τόνισε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Twitter.

Λίγες ώρες νωρίτερα, υπολόγιζε τον αριθμό αυτό σε 174.

«Δεκαεννέα τρομοκράτες του PKK / PYD-YPG εξουδετερώθηκαν σε αεροπορική επίθεση σε καταφύγιο στην Ρας αλ Αϊν, εντός του πεδίου της Ειρηνευτικής Λειτουργίας. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των τρομοκρατών που εξουδετερώθηκαν από την αρχή της επιχείρησης είναι 174.»

Έντεκα χωριά στις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν έχουν «απελευθερωθεί» από την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Η τουρκική επιχείρηση δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χλμ. στη Συρία

Η εισβολή της Τουρκίας δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χλμ. στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Τσαβούσογλου επισήμανε πως η απειλή ασφαλείας, την οποία η Τουρκία λέει ότι αντιμετωπίζει από την παρουσία των Κούρδων μαχητών στα σύνορά της, θα εξαλειφθεί, εάν η περιοχή εκκαθαριστεί από τους αντάρτες.

«Όταν φθάσουμε σε βάθος 30 χλμ. στη ζώνη ασφαλείας, η τρομοκρατία θα έχει εξαλειφθεί» υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησής της.

«Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο» επισήμανε.

«Αυτός ο εναέριος χώρος δεν ανήκει στις ΗΠΑ. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγχουν αυτόν τον εναέριο χώρο».

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες ΣΟΚ: Έδεσαν δήμαρχο και τον έσερναν με το αυτοκίνητο (pics)

Χριστουγεννιάτικο δώρο δίνει η κυβέρνηση – Ποιοι θα πάρουν το έξτρα πλεόνασμα