ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Ο συνταγματολόγος Σαΐντ εκλέχθηκε πρόεδρος με το 72,71% των ψήφων

Τυνησία: Ο συνταγματολόγος Σαΐντ εκλέχθηκε πρόεδρος με το 72,71% των ψήφων
AP

Ο Κάις Σαΐντ, συνταξιούχος καθηγητής του Δικαίου, εξελέγη πρόεδρος της Τυνησίας λαμβάνοντας το 72,71% των ψήφων στον δεύτερο γύρο των χθεσινών προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα η εκλογική επιτροπή (Isie).

Ο συνταγματολόγος Σαΐντ έλαβε 2,77 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 1 εκατομμυρίου του αντίπαλου του, του αμφιλεγόμενου επιχειρηματία Ναμπίλ Καρούι, που αντιμετωπίζει κατηγορίες για φορολογική απάτη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εκλογικής επιτροπής.

Το ποσοστό συμμετοχής στις χθεσινές εκλογές ανήλθε στο 55%, σύμφωνα με την επιτροπή. Το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από τη συμμετοχή που καταγράφηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο 61χρονος Σαΐντ γίνεται επίσημα ο δεύτερος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος και διαδέχεται τον Μπέτζι Καΐντ Εσέμπσι, ο οποίος πέθανε στα τέλη Ιουλίου σε ηλικία των 92 ετών, λίγους μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του.

Ο Κάις Σαΐντ, που χαρακτήρισε την νίκη του «νέα επανάσταση», αναμένεται να ορκιστεί πρόεδρος μέχρι το τέλος του μήνα, ανακοίνωσε η προεδρία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Πέθανε πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Τεράστια ανατροπή - Η δυσάρεστη έκπληξη για τους δικαιούχους

Σχετικές ειδήσεις