ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν… μαινόμενος: «Μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα»

Ερντογάν… μαινόμενος: «Μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα»

«Αυτοί που μας επιβάλλουν εμπάργκο έχουν χέρια βαμμένα με αίμα», είπε ο αιμοσταγής σουλτάνος.

Η Γαλλία και η Ευρώπη βρέθηκαν ξανά στο στόχαστρο του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή το εμπάργκο όπλο που έχουν επιβάλει εξαιτίας της επιχείρησης στη Συρία.

«Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας, σχεδόν όλοι στο παρελθόν, έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα είτε με σφαγές, είτε με εισβολές, είτε με αποικιοκρατίες» δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε σύνοδο Θρησκευτικών Ηγετών των Χωρών της Αφρικής.

«Γνωρίζετε προφανώς καλύτερα από εμένα ποια αποικιοκρατική χώρα βρίσκεται πίσω από τη γενοκτονία της Ρουάντας» είπε με νόημα, για να προσθέσει ότι «εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε εμάς εξαιτίας της επιχείρησης "Πηγή Ειρήνης" εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας στη Ρουάντα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ισχύει μέχρι σήμερα αυτό που πριν 100 χρόνια είχε παραδεχτεί ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ότι «μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα». Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως, ακόμη και αν περάσουν 100 χρόνια, δεν πρόκειται να αλλάξει η αντίληψη του λευκού ανθρώπου απέναντι στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

«Παρόλο που η δύση ισχυρίζεται ότι τελείωσε η αποικιοκρατία βρίσκουν νέους τρόπους και τη συνεχίζουν» είπε. Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας, με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου, προγραμματίζεται συνάντηση μεταξύ Μέρκελ-Μακρόν-Τζόνσον και Ερντογάν για τις εξελίξεις στη Συρία και το εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλει οι ευρωπαϊκές χώρες στην Τουρκία λόγω της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοφία Κοκοσαλάκη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της σχεδιάστριας - Πού θα γίνει η κηδεία της

ΣΟΚ στο Μεσολόγγι: Τους δολοφόνησαν για να βρουν τις χρυσές λίρες; (pics+vids)

Σχετικές ειδήσεις