ΚΟΣΜΟΣ

Η απόλυτη φρίκη: Βίντεο ντοκουμέντο του φορτηγού με τα 39 πτώματα – Αυτός είναι ο οδηγός

Η απόλυτη φρίκη: Βίντεο ντοκουμέντο του φορτηγού με τα 39 πτώματα – Αυτός είναι ο οδηγός
ap

Αποτροπιασμό προκαλεί η φρικτή ανακάλυψη 39 νεκρών, σε κοντέινερ φορτηγού, στο Έσεξ της Βρετανίας. Αποκαλύπτεται η διαδρομή του μοιραίου φορτηγού.

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τη διαδρομή του φορτηγού που βρέθηκε με 39 πτώματα στο Έσεξ της Βρετανίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το όχημα είχε βουλγαρική άδεια κυκλοφορίας, και ήταν καταχωρημένο σε μια εταιρεία ιδιοκτησίας μιας Ιρλανδής. Η βρετανική πρεσβεία στο Λονδίνο έλαβε πληροφορίες σχετικά με την άδεια από τη βρετανική αστυνομία, αναφέρει το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βρετανική αστυνομία λέει πως το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία. Παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 το πρωί τοπική ώρα για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει, σημείωσε η αστυνομία του Έσεξ.

Δείτε το βίντεο:

Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού

Εν τω μεταξύ έναν 25χρονο τον Mo Robinson, οδηγό του φορτηγού συνέλαβε η Αστυνομία, όπως μεταδίδει η βρετανική Mirror. Ο Mo Robinson, με βάση τα όσα δημοσιεύει στο προφίλ του στο Facebook, ποστάρει φωτογραφίες από φορτηγά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις είχε παραλάβει ένα φορτηγό ψυγείο από το λιμάνι του Έσεξ πριν εντοπιστούν μέσα τα πτώματα. Τώρα έχει συλληφθεί για μαζική δολοφονία.

Δείτε στην gallery τον οδηγό:

Το χρονικό

Μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκαν αστυνομικοί στο Έσεξ της Βρετανίας. Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Τετάρτης (23/10) βρέθηκαν 39 πτώματα, μεταξύ αυτών και ενός εφήβου, μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο φορτηγού σε βιομηχανική ζώνη της κομητείας της ανατολικής Αγγλίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως το φορτηγό πιστεύεται ότι ήρθε από τη Βουλγαρία και είχε εισέλθει στη Βρετανία το Σάββατο από το Χόλιχεντ της Ουαλίας.

Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού

Ο οδηγός, ένας 25χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, συνελήφθη.

«Είναι ένα τραγικό επεισόδιο στο οποίο μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ της αστυνομίας του Έσεξ.

«Συλλάβαμε τον οδηγό της νταλίκας σε σχέση με το επεισόδιο. Παραμένει υπό κράτηση όσο συνεχίζονται οι έρευνές μας», πρόσθεσε.

Δείτε φωτογραφίες από τη νταλίκα του τρόμου στη Gallery:

Η μακάβρια ανακάλυψη

Η αστυνομία έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (23/10) στο Βιομηχανικό Πάρκο Ουότεργκλεϊντ στο Γκρέις, γύρω στα 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου και κοντά στις αποβάθρες του Τάμεση. Τα 39 θύματα, 38 ενήλικοι και ένας έφηβος, βρέθηκαν όλοι νεκροί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμιά διευκρίνιση για την καταγωγή των θυμάτων ούτε για το αν επρόκειτο για μετανάστες.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εκφράζει τον αποτροπιασμό του

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου γι' αυτό το τραγικό επεισόδιο στο Έσεξ», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργασθούμε στενά με την αστυνομία του Έσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε. «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους».

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της.

«Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ' αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Κλείδωσε» - Αυτοί θα είναι οι δικαιούχοι - Τα κριτήρια

Καιρός 28ης Οκτωβρίου 2019: Ανατροπή δεδομένων - Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο

Σχετικές ειδήσεις