ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο - ντοκουμέντο: Εδώ σκοτώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους

Βίντεο - ντοκουμέντο: Εδώ σκοτώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους
ASSOCIATED PRESS

To πρακτορείο ειδήσεων Anadolu φέρνει στο «φως» βίντεο - ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται η περιοχή, όπου σκοτώθηκε ο ηγέτης του ISIS Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, τα ξημερώματα της Κυριακής από αμερικανικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Όπως θα δείτε στο βίντεο, διακρίνονται ερείπια σπιτιών, τα οποία είναι βομβαρδισμένα, τρύπες στο έδαφος και στο κτήριο, οι οποίες μαρτυρούν τη μάχη που δόθηκε και αυτοκίνητα που παραδόθηκαν στις φλόγες

Δείτε το βίντεο από το anadolu:

Τραμπ: Ο αρχηγός του ISIS σκοτώθηκε σαν το σκυλί

Ο Τραμπ πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε αφού έτρεξε μέσα σ' ένα αδιέξοδο τούνελ. «Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία παιδιά του. Το πτώμα του διαμελίσθηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του», ανέφερε ο Τραμπ.

Πρόσθεσε δε πως ο Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός».

«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν υπέροχο. Στόχος των ΗΠΑ ήταν να τον πιάσουν κι όχι να τον σκοτώσουν, αφού μαζί του ήταν και τα ανήλικα παιδιά του», σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από το προσωπικό των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την αμερικανική επιχείρηση «αψεγάδιαστη» ενώ δημοσιοποίησε και ορισμένες πληροφορίες για τις κινήσεις των κομάντο στη βορειοανατολική Συρία χτες το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Ποιος ήταν ο ηγέτης του ISIS