ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πάπας επέκρινε τον καταναλωτισμό των Χριστουγέννων

Ο Πάπας επέκρινε τον καταναλωτισμό των Χριστουγέννων

Την αντίθεσή του με τον καταναλωτισμό που επικρατεί τα Χριστούγεννα εξέφρασε ο Πάπας Βενέδικτος, που κάλεσε τους πιστούς να κοιτάξουν πέρα από την «επιφανειακή λάμψη» της γιορτής για να ανακαλύψουν το αληθινό της μήνυμα.

Μιλώντας την παραμονή των Χριστουγέννων στην κατάμεστη εκκλησία του Αγίου Πέτρου, ο προκαθήμενος του Βατικανού διαμαρτυρήθηκε ότι τα Χριστούγεννα μετατρέπονται όλο και πιο πολύ σε μια εμπορική γιορτή που «θολώνει» την απλότητα του μηνύματος της γέννησης του Χριστού.

«Ας ζητήσουμε από τον Κύριο να μας βοηθήσει να δούμε πέρα από την επιφανειακή λάμψη και να ανακαλύψουμε το μήνυμα της γέννησης του Χριστού, ώστε να βρούμε αληθινή χαρά και πραγματικό φως», ανέφερε ο Πάπας.

Είναι η δεύτερη φορά αυτές τις ημέρες που ο Βενέδικτος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος σήμερα. Στην τελευταία συνάντησή του με αξιωματούχους του Βατικανού, ο Πάπας είχε αναφέρει ότι η ευρωπαϊκή κρίση οφείλεται και στην «ηθική κρίση που επικρέμεται πάνω από τη Γηραιά Ήπειρο».

Την Κυριακή, ο Βενέδικτος θα απευθύνει την καθιερωμένη του «Urbi et Orbi» ομιλία (για την πόλη και τον κόσμο), ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πρωτοστατήσει στη λειτουργία για την Πρωτοχρονιά. Λίγες μέρες μετά, θα εορτάσει την ημέρα των Θεοφανείων, που συνοδεύεται με βαπτίσεις παιδιών στην Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού.