ΚΟΣΜΟΣ

Ιαπωνία: Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα - Στους 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών

Ιαπωνία: Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα - Στους 12 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών
ASSOCIATED PRESS

Αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έπληξε την Ιαπωνία, μόλις δύο εβδομάδες έπειτα από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χαγκίμπις από τη χώρα.

Στους δώδεκα ανέρχονται οι νεκροί, ενώ ακόμη ένας κάτοικος περιοχής που επλήγη αγνοείται, όπως μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Σύμφωνα με την ιαπωνική τηλεόραση 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη νομαρχία Τσίμπα και ένας στη νομαρχία Φουκουσίμα.

Στο βόρειο και το βορειοανατολικό τμήμα της Ιαπωνίας εκδηλώθηκαν καταρρακτώδεις βροχές την Παρασκευή (25/10), πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες από το πλήγμα ενός από τους ισχυρότερους τυφώνες των τελευταίων δεκαετιών στη νησιωτική χώρα. Περίπου 2.000 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές, ενώ οι αρχές έδωσαν οδηγίες σε χιλιάδες άλλους να εγκαταλείψουν προσωρινά τις εστίες τους. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν επίσης πολλές ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων και δρομολογίων τρένων.

Στα μέσα Οκτωβρίου, ο τυφώνας Χαγκίμπις άφησε πίσω του τουλάχιστον 88 νεκρούς.

Η Υπηρεσία Μετεωρολογίας (JMA) εξέδωσε προειδοποίηση για πλημμύρες και κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές στην ανατολική, την κεντρική και σε ένα τμήμα της βόρειας Ιαπωνίας. «Παρατηρούμε εξαιρετικά έντονες βροχοπτώσεις σε περιοχές της επαρχίας Τσίμπα», πρόσθεσε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Δείτε εικόνες:

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τα τοπικά κανάλια δείχνουν αυτοκίνητα να παρασύρονται σε πλημμυρισμένους δρόμους και ποταμούς που έχουν φουσκώσει και είναι έτοιμοι να υπερχειλίσουν.

Περίπου 4.700 σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Έχει επίσης διακοπεί η κυκλοφορία σε ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές.

Διαβάστε επίσης:

Επίδομα θέρμανσης 2019: Δείτε πότε και πόσα θα πάρετε

Σχετικές ειδήσεις