ΚΟΣΜΟΣ

«Αποκρυπτογραφημένο» μήνυμα για τον Χίτλερ σε εργόχειρο!

«Αποκρυπτογραφημένο» μήνυμα για τον Χίτλερ σε εργόχειρο!

Μέσα από ένα εργόχειρο κατάφερε ένας Βρετανός στρατιώτης, αιχμάλωτος σε ναζιστικό στρατόπεδο, να μεταφέρει το μήνυμα του, κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Μετά από δεκάδες ώρες και με μεγάλη υπομονή, ο Alexis Casdagli κατάφερε να το ολοκληρώσει και να μεταφέρει με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο το υβριστικό μήνυμά του στον Γερμανό δικτάτορα.

Τα μηνύματα αυτά ήταν δύο προτάσεις, οι οποίες έλεγαν τα εξής: «Ο Θεός να έχει καλά τον Βασιλιά» και «Να γ..... ο Χίτλερ» .

Προκειμένου να το δημιουργήσει, χρησιμοποίησε το νήμα από ένα πουλόβερ που ανήκε σε έναν ηλικιωμένο ταγματάρχη.

Το εργόχειρο περιλαμβάνει διακοσμητικές σβάστικες και μία κοινότοπη επιγραφή στο κέντρο, η οποία έλεγε, ότι το έργο τελείωσε τον Δεκέμβριο του 1941, ενώ γύρω της ο Βρετανόςαξιωματικός είχε ράψει ένα περίγραμμα γεμάτο από τελείες και παύλες.

Ο Βρετανός στρατιώτης έδωσε το συγκεκριμένο εργόχειρο σε ένα συγκρατούμενο του, μετά από έξι μήνες κατοχής από τους Ναζί σε ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου από το 1941-1945.

Στα επόμενα τέσσερα χρόνια, το εργόχειρο παρουσιάστηκε σε τέσσερις καταυλισμούς στην Γερμανία, όπου φυλακίστηκε, χωρίς ωστόσο οι Γερμανοί να καταφέρουν να αποκρυπτογραφήσουν τα μηνύματα υπό τον κώδικα Morse.