ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο - σοκ: Αστυνομικός πυροβολεί εξ' επαφής διαδηλωτές (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Βίντεο - σοκ: Αστυνομικός πυροβολεί εξ' επαφής διαδηλωτές (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Pixabay

Aληθινές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών χρησιμοποιούν αστυνομικοί, στο ανατολικό τμήμα του Νησιού του Χονγκ Κονγκ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί σε μεγάλο μέρος της αυτόνομης περιοχής της Κίνας, εν μέσω των συνεχιζόμενων αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων.  

Σε αυτό φαίνεται ένας αστυνομικός ο οποίος αρχικά προκαλείται από κουκουλοφόρο, τραβά όπλο τον σημαδεύει και πάει να τον συλλάβει.

Την ίδια στιγμή, ενας άλλος νεαρός τον πλησιάζει και κινείται κατά πάνω του, και ο αστυνομικός τον πυροβολεί! Άλλοι διαδηλωτές πέφτουν πάνω του, με τον αστυνομικό να πυροβολεί ακόμα έναν.

Ο πρώτος που πυροβολήθηκε νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ για τον δεύτερο μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση.

Την Κυριακή (10.11.2019) η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν μεγάλες φθορές σε εμπορικά κέντρα στον σημαντικότερο χρηματοοικονομικό κόμβο της Ασίας.

Δεν είναι σαφές εάν υπάρχουν θύματα μέχρι στιγμής. Η αστυνομία δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία για χρήση πραγματικών πυρών όταν επικοινώνησε μαζί της το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Αυτοί θα πάρουν αναδρομικά έως και 30.000 ευρώ