ΚΟΣΜΟΣ

Σφαγές στη Χομς καταγγέλλει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο

Σφαγές στη Χομς καταγγέλλει το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο

Στη Χομς έφτασε η πρώτη ομάδα του Αραβικού Συνδέσμου, ωστόσο δεν μπορεί να εργαστεί στην πόλη η οποία πλήττεται από τους βομβαρδισμούς των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο.

«Ορισμένοι παρατηρητές έχουν φτάσει στη Χομς», όπου οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον αρκετών συνοικιών, αλλά «δήλωσαν ότι δεν μπορούν να πάνε εκεί όπου οι αρχές δε θέλουν να πάνε» δήλωσε ο πρόεδρος του αντιπολιτευτικού Συμβουλίου (CNS), Μπουρχάν Γαλιούν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Στο μεταξύ, το CNS ζήτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την υποστήριξη των μελών των Ηνωμένων Εθνών, να υιοθετήσει το αραβικό σχέδιο και να του δώσει τη δυνατότητα να εφαρμοστεί.

Το σχέδιο του Αραβικού Συνδέσμου «είναι καλό αλλά δεν έχει τα μέσα να υλοποιηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου.

Ο κ. Γαλιούν κάλεσε τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον ΟΗΕ να «σταματήσουν» την «τραγωδία» στη Συρία, κάνοντας λόγο για «σφαγές» στη Χομς και ιδιαίτερα στη συνοικία Μπάμπα Χάμρο.