ΚΟΣΜΟΣ

Παραλήρημα Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις απελάσεις τζιχαντιστών - Μην μας απειλείτε

Παραλήρημα Ερντογάν: Θα συνεχίσουμε τις απελάσεις τζιχαντιστών - Μην μας απειλείτε

Νέες αδιανόητες απειλές του «σουλτάνου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απειλεί την Ευρώπη με ότι θα την «πλημμυρίσει» με τζιχαντιστές. 

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να απελαύνει τους μαχητές του ISIS ανεξάρτητα από το αν οι άλλες χώρες τους δεχτούν», τελεσίγραφο έστειλε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνοντας πως η Άγκυρα δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει την πολιτική της επί του ζητήματος.

«Κάποιες χώρες έχουν αρχίσει να πανικοβάλλονται μετά την έναρξη της διαδικασίας επαναπατρισμού των ξένων τζιχαντιστών. Η Τουρκία ανησυχεί για αυτό το ζήτημα για χρόνια, θα αφήσουμε τους άλλους να ανησυχούν τώρα» πρόσθεσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Το σχόλιο αυτό έρχεται μόλις μια εβδομάδα μετά από την δήλωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ότι η Τουρκία δεν θα μετατραπεί σε «ξενοδοχείο τζιχαντιστών».

Η Άγκυρα έχει στόχο να προχωρήσει στον επαναπατρισμό περισσότερων από 2.500 αιχμαλώτων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στις χώρες καταγωγής τους, σύμφωνα με το BBC.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Νεκρή 15χρονη - Σφήνωσε το κεφάλι της σε κάδο

Συντάξεις: «Κλειδώνουν» οι αυξήσεις - Πότε θα δοθούν - Ποιοι θα είναι οι κερδισμένοι