ΚΟΣΜΟΣ

Η Βενετία «βούλιαξε»: Εικόνες Αποκάλυψης – Δύο νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές (pics)

Η Βενετία «βούλιαξε»: Εικόνες Αποκάλυψης – Δύο νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές (pics)
Η Βενετία «πνίγεται»: Η πόλη κηρύχθηκε σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»
AP PHOTOS

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Βενετία, η οποία είναι αντιμέτωπη με τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο νεκρούς άνδρες, ωστόσο η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις περί θυμάτων. 

Ένας ηλικιωμένος άνδρας έχασε τη ζωή του στην Πελεστρίνα, σύμφωνα με τη βρετανική Guardian, που επικαλείται πληροφορίες της Πυροσβεστικής. Χτυπήθηκε από κεραυνό όταν επιχείρησε να χρησιμοποιήσει μία αντλία νερού. Το πτώμα ενός δεύτερου άνδρα εντοπίστηκε σε ένα οίκημα. Δεν υπάρχουν, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες.

Αργά το βράδυ της Τρίτης και εν μέσω ισχυρής βροχόπτωσης το νερό έφτασε το 1 μέτρο και 87 εκατοστά, κοντά στο 1,94 που είχε καταγραφεί το 1966. Πρόκειται δηλαδή για τη δεύτερη μεγαλύτερη πλημμυρίδα στην ιστορία της πόλης.

Το 85% και πλέον της πόλης πλημμύρισε, ανέφεραν οι τοπικές Αρχές. Μεταξύ των πλημμυρισμένων δομών και η Βασιλική του Αγίου Μάρκου. Σήμερα το πρωί το επίπεδο του νερού υποχώρησε, ωστόσο ενός της ημέρας αναμένεται νέα άνοδός του.

Δείτε φωτογραφίες στην παρακάτω gallery:

Δήμαρχος Βενετίας: Οι ζημιές θα ανέλθουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια

Το οικονομικό κόστος των πλημμυρών που πλήττουν τη Βενετία είναι πιθανό να ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο, ενώ υψηλόβαθμος κληρικός δήλωσε πως η ιστορική Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην πόλη κινδυνεύει να υποστεί «ανεπανόρθωτες» ζημιές.

«Η Βασιλική υφίσταται δομική ζημιά επειδή το νερό έχει ανέβει και έτσι προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά, ιδιαίτερα όταν στεγνώνει στο κάτω μέρος των μωσαϊκών και της επίστρωσης με πλακάκια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχιεπίσκοπος της Βενετίας Φραντσέσκο Μοράλια.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις, ο Μπρουνιάρο δήλωσε: «Ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».

Εξαιτίας των πλημμυρών ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πρόκειται για έναν 78χρονο Βενετσιάνο ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που προσπαθούσε να θέσει σε λειτουργία ηλεκτρικές αντλίες στην πλημμυρισμένη κατοικία του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Σoβαρά προβλήματα στην Κεφαλονιά - Σπίτια καταπλακώθηκαν από τις λάσπες (pics)

Μίκαελ Σουμάχερ: Οι αποκαλύψεις που «καίνε» τη σύζυγό του – «Θρίλερ» με την κατάσταση της υγείας του

Σχετικές ειδήσεις