ΚΟΣΜΟΣ

Ε.Ε. : Κυρώσεις σε βάρος της Βρετανίας επειδή δεν πρότεινε υποψήφιο Επίτροπο

Ε.Ε. : Κυρώσεις σε βάρος της Βρετανίας επειδή δεν πρότεινε υποψήφιο Επίτροπο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε σήμερα τη διαδικασία «επί παραβάσει» σε βάρος της Βρετανίας, επειδή δεν πρότεινε κάποιον υποψήφιο για τη μελλοντική Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μολονότι είχε τέτοια υποχρέωση αφού το Brexit αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο.

«Ως θεματοφύλακας των Συνθηκών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε σήμερα προειδοποιητική επιστολή στο Ηνωμένο Βασίλειο» επειδή δεν τήρησε τις υποχρεώσεις του που απορρέουν από τη Συνθήκη της ΕΕ και δεν υπέδειξε κάποιον υποψήφιο, ανέφερε η Κομισιόν στην ανακοίνωσή της.

Οι Βρυξέλλες αναμένουν απάντηση από το Λονδίνο το αργότερο μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Η διορία είναι σύντομη επειδή η επόμενη Επιτροπή θα πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά της άμεσα.

Η διαδικασία επί παραβάσει μπορεί να οδηγήσει μια χώρα μέχρι το Δικαστήριο της ΕΕ, το οποίο δύναται να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις. Η εκλεγμένη πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Δεκεμβρίου, είχε στείλει δύο επιστολές στο Ηνωμένο Βασίλειο για να του υπενθυμίσει τις υποχρεώσεις του. Το βράδυ της Τετάρτης η βρετανική κυβέρνηση απάντησε ότι δεν θα ορίσει υποψήφιο επίτροπο, λόγω των επικείμενων βουλευτικών εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Golden Visa: Ο «τιμοκατάλογος» για την απόκτησή της-Δείτε τις επενδύσεις με τις οποίες θα χορηγείται

Επέτειος Πολυτεχνείου: Μέχρι και… βενζινάδικα θα παρακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ – Επί ποδός 5.000 αστυνομικοί

Σχετικές ειδήσεις