ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία: Η Κίνα πουλάει φονικά drones σε χώρες της Μέσης Ανατολής

Παγκόσμια ανησυχία: Η Κίνα πουλάει φονικά drones σε χώρες της Μέσης Ανατολής

Τα πλήρως αυτόνομα drones παίρνουν αυτόνομα αποφάσεις για το πως θα επιτεθούν.

Μια τεχνολογία που αν πέσει σε λάθος χέρια θα έχει ολέθριες συνέπειες, πουλά η Κίνα σε χώρες της Μέσης Ανατολής, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία.

Η Κίνα ανέπτυξε μια τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης σε στρατιωτικά drones, τα οποία θεωρούνται οι πλέον εξελιγμένες φονικές μηχανές.

Τα drones αυτά ουσιαστικά μπορούν να πάρουν αποφάσεις αυτόνομα, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες μάχης.

Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Mark Esper, είχε εκφράσει προ ημερών τον προβληματισμό του, δηλώνοντας: «Η Κίνα εξάγει μερικά πολύ προηγμένα στρατιωτικά drones στην Μέση Ανατολή ενώ ετοιμάζει νέα τεχνολογία stealth. Επιπρόσθετα, οι κινέζοι κατασκευαστές όπλων διαφημίζουν πολεμικά drones με πλήρη αυτονομία και την ικανότητα να εξαπολύουν θανάσιμες επιθέσεις ακριβείας».

Όπως μεταδίδει το αυστραλιανό ειδησεογραφικό news.com.au, ήδη εταιρεία κρατικών συμφερόντων έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την πώληση του Blowfish A3 στο Πακιστάν και την Σαουδική Αραβία.

Υπάρχει όμως και η απάντηση της Δύσης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ προετοιμάζεται οπλικό σύστημα ώστε να είναι σε θέση να αναχαιτίσει τα φονικά drones, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Είδηση - «βόμβα» για όσους βλέπουν πορνό (pics)

Μεγάλη ανατροπή με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Σχετικές ειδήσεις