ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο Παρίσι: Ξανά στους δρόμους τα «κίτρινα γιλέκα» - Τα έκαναν γυαλιά καρφιά

Χάος στο Παρίσι: Ξανά στους δρόμους τα «κίτρινα γιλέκα» - Τα έκαναν γυαλιά καρφιά

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση ενός κανονιού νερού, αλλά και δακρυγόνων σήμερα στο Παρίσι, προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές κατά την πρώτη ετήσια επέτειο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών και πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών, ενώ έστηναν οδοφράγματα.

Παράλληλα, αναποδογύρισαν δύο αυτοκίνητα, ενώ έβαλαν φωτιά σε μία μοτοσικλέτα και ένα άλλο αυτοκίνητο, προκαλώντας την χρήση δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και του κανονιού νερού. Η αστυνομία ανακοίνωσε 33 συλλήψεις.

Δείτε την gallery:

Επέτειος ενός έτους

Ένα χρόνο από τη σύστασή του συμπληρώνει αύριο το ετερόκλιτο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» στην Γαλλία. Στις 17 Νοεμβρίου πέρυσι, περίπου 283.000 διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων φορώντας κίτρινα γιλέκα, μπλόκαραν δρόμους σε ολόκληρη τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τον φόρο καυσίμων.

Η κυβέρνηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήργησε, αργότερα, τον φόρο, όμως οι διαδηλωτές συνέχισαν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για το κόστος ζωής και αξιώνοντας μεγαλύτερη δημοκρατία.

Οι διαδηλώσεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας σύντομα επισκιάστηκαν από βίαιες ταραχές, με συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.

Πάνω από 3000 αστυνομικοί και διαδηλωτές τραυματίστηκαν τους τρεις πρώτους μήνες των κινητοποιήσεων, με τους υπουργούς να καταδικάζουν τις βιαιοπραγίες των κίτρινων γιλέκων και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να επικρίνουν την αστυνομική καταστολή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ειρήνη Λαγούδη: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - Τι κατέθεσε ο γιατρός

Εφιαλτική πρόβλεψη για την Ελλάδα: Η έρευνα που τρομάζει

Σχετικές ειδήσεις