ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Ολλανδία: Ζωντανοί οι μετανάστες που βρέθηκαν σε «φορτηγό ψυγείο» πάνω σε πλοίο

Θρίλερ στην Ολλανδία: Ζωντανοί οι μετανάστες που βρέθηκαν σε «φορτηγό ψυγείο» πάνω σε πλοίο
Pixabay

Τουλάχιστον 26 παράτυποι μετανάστες βρέθηκαν πάνω σε φορτηγό-ψυγείο σε πλοίο της Britannia Seaways με προορισμό τη Βρετανία, λίγο μετά τον απόπλου του από την Ολλανδία νωρίτερα σήμερα και το πλοίο επέστρεψε γρήγορα στο ολλανδικό λιμάνι Βλάαρντινγκεν, τόνισαν οι ολλανδικές υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Καλά στην υγεία τους οι μετανάστες

Οι αρχές είχαν κάνει λόγο νωρίτερα για τον εντοπισμό 26 μεταναστών.

Δύο από τους ανθρώπους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι 23 εξετάστηκαν από γιατρούς στο λιμάνι.

Οι αρχές βρήκαν τους μετανάστες μέσα σε ένα ψυχόμενο εμπορευματοκιβώτιο πάνω στο πλοίο. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα και τον εντοπισμό πιθανόν και άλλων λαθρεπιβατών, πρόσθεσαν οι υπηρεσίες.

Το πλοίο, ιδιοκτησίας της δανέζικης εταιρείας DFDS, είχε αποπλεύσει από την Ολλανδία για να διασχίσει την Βόρεια Θάλασσα με προορισμό το Φελιξστόου στην νότια Αγγλία.

Να σημειωθεί, ότι τη διεθνή κοινότητα συγκλόνισε τον περασμένο μήνα η φρικιαστική υπόθεση, με τους 39 νεκρούς σε κοντέινερ στο Έσεξ. Αρχικά, οι Αρχές εκτιμούσαν ότι οι σοροί ανήκαν σε Κινέζους, στη συνέχεια όμως διαπιστώθηκε ότι ανήκαν σε Βιετναμέζους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Σκυλιά κατασπάραξαν έγκυο έξι μηνών - Το τελευταίο τηλεφώνημα στον σύζυγό της

Κοινωνικό Μέρισμα 2019: Νέα δεδομένα - Έως και 1.500 ευρώ μπορεί να φτάσει φέτος!

Σχετικές ειδήσεις