ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη θάλασσα: Νεκρός πλοίαρχος από φωτιά σε πλοίο με ελληνική σημαία

Τραγωδία στη θάλασσα: Νεκρός πλοίαρχος από φωτιά σε πλοίο με ελληνική σημαία
marinetraffic.com

Τραγικό τέλος είχε ένας 40χρονος Έλληνας πλοίαρχος, στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ο 40χρονος πλοίαρχος έχασε τη ζωή του όταν ξέσπασε φωτιά στο υπό ελληνική σημαία Φ/Γ "ORE SUDBURY".

Η φωτιά ξέσπασε ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Guaiba της Βραζιλίας.

Στο εν λόγω πλοίο επέβαιναν είκοσι επτά μέλη πληρώματος, εκ των οποίων, εννέα είναι Έλληνες.

Όπως σημειώνει το Λιμενικό, η φωτιά ξεκίνησε από χώρο που χρησιμοποιεί το πλήρωμα για ανάπαυση ή φαγητό. Ο άτυχος πλοίαρχος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, όταν η φωτιά σβήστηκε από το ίδιο το πλήρωμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

«Εκδήλωση πυρκαγιάς σε υπό ελληνική σημαία Φ/Γ πλοίο στη θαλάσσια περιοχή “GUAIBA” της Βραζιλίας και θάνατος ημεδαπού ναυτικού

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εκδήλωση πυρκαγιάς πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο υπό ελληνική σημαία Φ/Γ “ORE SUDBURY” Ν.Π. 10723, στη θαλάσσια περιοχή “GUAIBA” της Βραζιλίας, καθώς και για το θάνατο του 40χρονου Έλληνα Πλοιάρχου.

Στο εν λόγω πλοίο επέβαιναν είκοσι επτά (27) μέλη πληρώματος, εκ των οποίων, εννέα (09) Έλληνες. Η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε σε χώρους ενδιαιτήσεων του τρίτου καταστρώματος του πλοίου, κατασβέστηκε από το πλήρωμα με ίδια μέσα, ενώ χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο 40χρονος Έλληνας Πλοίαρχος.
Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός άλλου μέλους πληρώματος, δεν προκλήθηκε ρύπανση, ενώ ενημερώθηκαν άμεσα οι τοπικές Αρχές.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα δοθεί; Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι

Έκτακτο δελτίο καιρού: Αυτές οι περιοχές θα «βουλιάξουν» τις επόμενες ώρες (ΧΑΡΤΗΣ)

Σχετικές ειδήσεις