ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα προχωρήσει η συμφωνία με τη Λιβύη - Δεν φεύγουμε από την αν. Μεσόγειο

Νέες απειλές Ερντογάν: Θα προχωρήσει η συμφωνία με τη Λιβύη - Δεν φεύγουμε από την αν. Μεσόγειο
AP

Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σήμερα διαμήνυσε πως τα ερευνητικά πλοία της Άγκυρας δεν θα αποχωρήσουν από την Ανατολική Μεσόγειο και εξαπέλυσε έμμεσες «βολές» εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης για το μνημόνιο συνεργασίας Λιβύης – Τουρκίας.

Την ώρα που η Αθήνα επιστρατεύει κάθε διπλωματικό «όπλο» που έχει στη διάθεσή του, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε σε ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του αγωγού TANAP πως «ορισμένοι εφαρμόζουν πολιτικές απειλητικής γλώσσας και εκβιασμών για τη μοιρασιά των πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Καμία χώρα δεν είναι πάνω από το Διεθνές Δίκαιο. Κανείς δεν μπορεί να φτάσει σε τίποτα με τη λογική: το έκανε όποτε συνέβη. Η Τουρκία δεν θα γονατίσει σε αυτά» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχολιάζοντας το μνημόνιο συνεργασίας Λιβύης – Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες, ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε πως οι δραστηριότητες της Άγκυρας θα φέρουν ειρήνη και ευημερία στην περιοχή.

AP_19192547731431.jpg
Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνap

Ξεκαθάρισε δε, πως το μνημόνιο αυτό θα εγκριθεί από το τουρκικό κοινοβούλιο και πως μόλις γίνει αυτό θα υπάρξει μια «εντελώς διαφορετική διάσταση».

«Τώρα επιτίθενται στη Λιβύη» δήλωσε ο Ερντογάν. «Η συμφωνία που έχουμε κάνει με τη Λιβύη δεν θα φέρει σύγκρουση και αίμα, αλλά ειρήνη», υποστήριξε ο ίδιος, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

«Από τις γεωτρήσεις μας θα προκύψει ευημερία και όχι σύγκρουση και αίμα», συμπλήρωσε, ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι κάνει ειλικρινή έκκληση προς σε όλες τις πλευρές στην Ανατολική Μεσόγειο: «Ελάτε να μετατρέψουμε την ενέργεια σε επίπεδο συνεργασίας αντί σε μέσο σύγκρουσης. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της διπλωματίας ας μην μπλεχτούμε σε δρόμους που θα οδηγήσουν την περιοχή να πληρώσει νέα τιμήματα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: «Κλείδωσε» - Πότε ανακοινώνεται - Αυτοί είναι οι δικαιούχοι

Βόλος: Ήταν παντρεμένοι 10 χρόνια - Έπαθαν ΣΟΚ όταν ανακάλυψαν την τραγική αλήθεια