ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Τραμπ - Λαβρόφ στην Ουάσινγκτον την Τρίτη

Συνάντηση Τραμπ - Λαβρόφ στην Ουάσινγκτον την Τρίτη

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στη διάρκεια συνομιλιών που θα έχει στην Ουάσινγκτον την Τρίτη.

«Στις 10 Δεκεμβρίου ο Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ουάσινγκτον. Αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, θα έχει επίσης συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Τα μέρη αναμένεται να συζητήσουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που αφορούν την τρέχουσα και τη μελλοντική κατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και επείγοντα διεθνή θέματα», αναφέρει το πρακτορείο Interfax που επικαλείται πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Η ίδια πηγή τόνισε πως ο Λαβρόφ θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από πρόσκληση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε νωρίτερα πως ο Λαβρόφ θα ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, αλλά δεν αναφέρθηκε σε συνομιλίες με τον Τραμπ.

Οι Λαβρόφ και Τραμπ συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο στις 10 Μαΐου 2017.

Αργότερα είχαν μια σύντομη συνομιλία στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Ο Ρώσος ανώτατος διπλωμάτης είχε επίσης συνάντηση με τον ομόλογό του των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη στις 27 Σεπτεμβρίου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε θα πάρετε 700 ευρώ - Η αίτηση, τα κριτήρια και οι κόφτες

Σχετικές ειδήσεις