ΚΟΣΜΟΣ

Στις φλόγες η Αυστραλία – Καπνός «κατάπιε» το Σίδνεϊ

Στις φλόγες η Αυστραλία – Καπνός «κατάπιε» το Σίδνεϊ

Εικόνες Αποκάλυψης στην Αυστραλία.

Την ανησυχία τους ότι το πύρινο μέτωπο θα φτάσει στο Σίδνεϊ εκφράζουν πλέον οι πυροσβέστες, καθώς δεκάδες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες και πυκνό σύννεφο καπνού έχει πλέον σκεπάσει τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Την ανησυχία τους ότι το πύρινο μέτωπο θα φτάσει στο Σίδνεϊ εκφράζουν πλέον οι πυροσβέστες στην Αυστραλία, καθώς δεκάδες πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες και πυκνό σύννεφο καπνού σκεπάζει εδώ και ημέρεςς τη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας.

Υπολογίζεται πως περίπου 150 πυρκαγιές εξακολουθούν να καίουν χαμηλή βλάστηση με τους ισχυρούς ανέμους να ενισχύονται τις τελευταίες ώρες.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότερα από 680 σπίτια έχουν καταστραφεί.

Εκκενώθηκαν κτίρια στο Σίδνεϊ λόγω... καπνού!

Ο καπνός είναι τόσο πυκνός και έντονος, που οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν κτίρια, καθώς έχει εισχωρήσει σε μερικά από αυτά, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Υπαίθρου, καθώς και της εφημερίδας Sydney Morning Herald.

Σύμφωνα με το SBS, η ποιότητα του αέρα στο ΜακΚουάρι Παρκ, έφτασε τις 2,214 μονάδες, αριθμός που είναι η χειρότερη βαθμολογία που έχει δοθεί ποτέ. Η κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας, αποφάσισε την ακύρωση όλων των δρομολογίων των φέρι μποτ, καθώς ο καπνός έχει «κρύψει» το λιμάνι της πόλης. Παράλληλα, έχει αναβληθεί κάθε αθλητική δραστηριότητα καθώς επιστήμονες ειδοποιούν πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων.

Το τμήμα Περιβάλλοντος της πολιτείας, αναφέρει ότι η ορατότητα σε ολόκληρο το ανατολικό και νοτιοδυτικό Σίδνεϊ ήταν σε «επικίνδυνα» επίπεδα το πρωί, ενώ η ποιότητα του αέρα ήταν κακή στα νοτιοδυτικά της πόλης και επικίνδυνη στα βόρεια.

Σχετικές ειδήσεις