ΚΟΣΜΟΣ

Σε επαρχιακή φυλακή η Τιμοσένκο

Σε επαρχιακή φυλακή η Τιμοσένκο

Σε επαρχιακή φυλακή στην περιοχή Χαρκίβ, μεταφέρθηκε η πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ουκρανία, Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη για κατάχρηση εξουσίας τον Οκτώβριο και βρισκόταν έγκλειστη στη φυλακή του Κιέβου από τις αρχές Αυγούστου.


Η Τιμόσενκο μετήχθη στις γυναικείες φυλακές στην Καχάνοβκα, όπου πρόκειται να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής της, σύμφωνα με το ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλι 5.

Πρόκειται για φυλακή μεσαίου επιπέδου ασφαλείας, ενώ μερικές φορές οι κρατούμενες σε αυτήν είναι υποχρεωμένες να εργάζονται σε κρατικές επιχειρήσεις υφαντουργίας και ιματισμού.

Στο ίδρυμα αυτό βρίσκονται έγκλειστες περίπου 800-1.000 κρατούμενες, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Εισαγγελείς πιστεύουν πως η Τιμόσενκο, 51 ετών σήμερα, είχε επίσης αποκρύψει έσοδα ύψους 200 εκατ. δολαρίων, ενώ δεν είχε πληρώσει φόρους ύψους 6 εκατ.δολαρίων όταν ήταν επικεφαλής μιας εταιρίας που εισήγαγε φυσικό αέριο στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η συνήγοροί της ανακοίνωσαν πως θα προσφύγουν εναντίον της δικαστικής απόφασης του Οκτωβρίου στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου, ενώ έχουν ήδη υποβάλει έφεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.