ΚΟΣΜΟΣ

«Έριξαν» τη σελίδα του πρώην προέδρου του Ιράν

«Έριξαν» τη σελίδα του πρώην προέδρου του Ιράν

Αδύνατη είναι η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του πρώην προέδρου του Ιράν, Ακμπάρ Χασεμί Ραφσαντζανί, μετά από εντολή της ιρανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο ως αιτία προσδιορίστηκε η μετάδοση μέσω του ιστοτόπου επικριτικών μηνυμάτων για την κυβέρνηση Αχμαντινετζάντ.

Ο αδελφός του Ραφσαντζανί, ο Μοχαμάντ Χασεμί, είπε στο πρακτορείο ότι η εταιρία η οποία έχει αναλάβει τη λειτουργία του ιστοτόπου www.hashemirafsanjani.ir πληροφόρησε τον πρώην πρόεδρο ότι έλαβε κυβερνητική εντολή να τον θέσει εκτός λειτουργίας.

Ο αδελφός του πρώην προέδρου είπε ότι δεν είναι σαφές ποια κρατική υπηρεσία διέταξε την διακοπή της λειτουργίας του ιστοτόπου και τόνισε ότι θα παρακολουθήσει την υπόθεση.

Ο Ραφσαντζανί, πρόεδρος από το 1989 ως το 1997, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες του ισλαμικού συστήματος εξουσίας στο Ιράν. Το 2009, είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει τη νίκη του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στις εκλογές, εν μέσω των καταγγελιών περί νοθείας. Του αφαιρέθηκε το προνόμιο να κηρύττει στις προσευχές στην Τεχεράνη και τον Μάρτιο καθαιρέθηκε από την θέση του στη Συνέλευση των Ειδικών, ένα ιερατικό σώμα που θεωρείται ισχυρό.