ΚΟΣΜΟΣ

«Ακίνδυνο» το γάλα Enfamil

«Ακίνδυνο» το γάλα Enfamil

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως δε διαπιστώθηκαν ίχνη του επικίνδυνου βακτηρίου σε σφραγισμένα κουτιά του γάλακτος Enfamil, το οποίο προκάλεσε τον θάνατο δύο βρεφών τις τελευταίες εβδομάδες, και τόνισαν πως δεν είναι απαραίτητη η απόσυρση από την αγορά του προϊόντος αυτού της Mead Johnson Nutrition Co.


Ο θάνατος ενός βρέφους δέκα ημερών στο Μισούρι στις 18 Δεκεμβρίου οδήγησε αλυσίδες πολυκαταστημάτων, όπως οι Wal-Mart Stores Inc, Walgreen Co και Kroger, να αποσύρουν ορισμένα κουτιά Enfamil από τα ράφιά τους, προκειμένου να προστατεύσουν τους καταναλωτές από το βακτήριο Cronobacter, που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες σε νεογέννητα.

Ένα βρέφος έχασε ακόμη τη ζωή του στη Φλόριντα, αλλά ο θάνατός του έγινε γνωστός μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC), που προχώρησαν σε ελέγχους δειγμάτων από τα σπίτια των παιδιών που μολύνθηκαν με το βακτήριο και από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

«Οι γονείς μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το γάλα σε σκόνη, ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή που αναγράφονται στη συσκευασία» επισημαίνεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο υπηρεσιών.