ΚΟΣΜΟΣ

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Nα αποκατασταθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Λιβύη

ΥΠΕΞ Αιγύπτου: Nα αποκατασταθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Λιβύη
AP Photo

Την ανάγκη μίας συνολικής διευθέτησης της κρίσης προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Λιβύη μέσω συντονισμένων διεθνών προσπαθειών, επισημαίνει σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, μετά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

«Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εντατικών επαφών του επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη και τη Μεσόγειο», τονίζεται στην ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε το βράδυ της Κυριακής (22/12).

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Άχμεντ Χάφεζ, η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, Αιγύπτου και Ελλάδας, εστίασε στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της Λιβύης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Παράλληλα, ο κ. Χάφεζ επιβεβαίωσε την ανάγκη για μια συνολική διευθέτηση της κρίσης με στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας στη Λιβύη, σημειώνοντας ότι αυτό απαιτεί συντονισμένες διεθνείς προσπάθειες και ολοκλήρωση των προετοιμασιών της διαδικασίας του Βερολίνου.