ΚΟΣΜΟΣ

Τους άντρες ή τις γυναίκες χτυπούν περισσότερο οι κεραυνοί;

Τους άντρες ή τις γυναίκες χτυπούν περισσότερο οι κεραυνοί;

Ακόμα και η κακοκαιρία έχει τις δολοφονικές προτιμήσεις της

Κάποιοι αριθμοί είναι τόσο χαρακτηριστικοί που λένε ιστορίες ολόκληρες, μην αφήνοντας περιθώριο αμφιβολίας.

Από τους 648 ανθρώπους που σκοτώθηκαν λοιπόν από κεραυνό στις ΗΠΑ μεταξύ 1995-2008, το 82% ήταν άντρες!

Κάθε χρόνο, 79 Αμερικανοί χάνουν κατά μέσο όρο τη ζωή τους από χτύπημα κεραυνού, μας λέει η μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων των ΗΠΑ, και από το 1968 ως και σήμερα οι κεραυνοί επιλέγουν σταθερά περισσότερους άντρες κάθε χρόνο.

Παρατηρώντας κανείς τα νούμερα, οι ετήσιοι θάνατοι γυναικών δεν ξεπέρασαν ποτέ τους 20 (από τους 79). Σε αντίστοιχους αριθμούς καταλήγει και η στατιστική της αμερικανικής Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, δείχνοντας αυτή την τάση των κεραυνών να πλήττουν τους άντρες.

Από τους 352 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους μεταξύ 2006-2016 στην Αμερική, το 79% ήταν άντρες.

Δεν αγαπούν όμως περισσότερο οι κεραυνοί το αρσενικό γένος, είναι απλώς το γεγονός ότι «οι άντρες παίρνουν περισσότερα ρίσκα σε κακοκαιρίες με κεραυνούς», όπως μας εξηγεί ο ειδικός στους κεραυνούς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, John Jensenius.

Οι άντρες συνεχίζουν να κάνουν ό,τι κάνουν και δεν λένε να τα παρατήσουν όταν βλέπουν μια καταιγίδα να καταφτάνει, εξηγεί ο Jensenius, μιλώντας για δραστηριότητες αναψυχής. Οι μισοί εξάλλου από αυτούς τους θανάτους είχαν να κάνουν με σπορ και χόμπι. Ψάρεμα, κάμπινγκ, ιστιοπλοΐα, ποδόσφαιρο και γκολφ αντιπροσωπεύουν εδώ τους περισσότερους θανάτους που σχετίζονται με δραστηριότητες που γίνονται σε ανοιχτούς χώρους.

Όσο για τους άλλους μισούς, αυτοί έχουν να κάνουν με επαγγελματικές δραστηριότητες εκτός γραφείου, κάτι που εξηγεί γιατί το 91% των θανάτων που συνδέονται με εργασιακές ασχολίες αφορούν στους άντρες…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr