ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Σομαλία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου (pics&vids)

Μακελειό στη Σομαλία: Δεκάδες νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου (pics&vids)
ASSOCIATED PRESS

Παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σε φυλάκιο ελέγχου σε πολυσύχναστη διασταύρωση της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, το πρωί του Σαββάτου (28/12).

Σε τουλάχιστον 61 ανέρχεται - μέχρι στιγμής- ο απολογισμός από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, η οποία έχει προκαλέσει και τον τραυματισμό πολλών άλλων, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Έως τώρα έχουν μεταφερθεί 61 νεκροί και άλλοι 51 τραυματίες. Υπάρχουν όμως κι άλλες απώλειες κι ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί», τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν Χάτζι Άντεν, επικεφαλής δικτύου ασθενοφόρων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ισχυρή έκρηξη, ο δήμαρχος του Μογκαντίσου Ομάρ Μουχαμούντ είχε νωρίτερα δηλώσει πως πάνω από 90 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί.

Μεταξύ αυτών και αρκετοί φοιτητές οι οποίοι ταξίδευαν με ένα πούλμαν.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters από το νοσοκομείο Μεντίνα, επιβεβαίωσε πως τα ασθενοφόρα μεταφέρουν δεκάδες τραυματίες. Οι Αρχές έχουν διατάξει το προσωπικό των νοσοκομείων να μην αναφέρουν το παραμικρό στοιχείο για τον αριθμό των απωλειών, ενώ και η αστυνομία δεν έχει δώσει κάποιον απολογισμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, αποτρέποντας πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στο σημείο της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής καμμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Επιτροπή της ΕΕ μεταβαίνει στη Λιβύη - Πλησιάζει στην Τρίπολη ο Χαφτάρ

Θρίλερ για την 7χρονη που εξαφανίστηκε στο Παγκράτι - Πού εντοπίστηκαν τα ίχνη της