ΚΟΣΜΟΣ

To Ιράν συνεχίζει την κατασκευή πυρηνικών όπλων

To Ιράν συνεχίζει την κατασκευή πυρηνικών όπλων

Την επιδίωξη της κατασκευής πυρηνικών όπλων από το Ιράν, επεσήμανε σε συνέντευξή του ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ στο τηλεοπτικό δίκτυο i-Tele.Ο


«Το Ιράν εξακολουθεί την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Η τελευταία έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Πυρηνικής Ενέργειας είναι αρκετά διευκρινιστική στο θέμα αυτό», σημείωσε ο ίδιος.

«Για τον λόγο αυτό η Γαλλία, χωρίς να κλείνει το δρόμο των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου με το Ιράν, επιθυμεί την ενίσχυση των κυρώσεων κατά του Ιράν», πρόσθεσε ακόμη.

Ο Ζιπέ αναφέρθηκε επίσης στις δύο προτάσεις που έχει παραθέσει ο πρόεδρος Σαρκοζί: η μια αναφορικά με το πάγωμα των κεφαλαίων της Κεντρικής Τράπεζας προς το Ιράν το οποίο θα είναι ένα πολύ σκληρό μέτρο και η άλλη να επιβληθεί εμπάργκο στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου.

«Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει ψηφίσει υπέρ αυτής της λύσης και ο πρόεδρος Ομπάμα θα επικυρώσει το νόμο. Εμείς επιθυμούμε οι Ευρωπαίοι , μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, να λάβουν ανάλογα μέτρα για να δείξουν την αποφασιστικότητά τους», κατέληξε ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών.