ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ουκρανικό Boeing 737 με 180 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Τεχεράνη

Ιράν: Ουκρανικό Boeing 737 με 180 επιβαίνοντες συνετρίβη στην Τεχεράνη
Twitter

Ενα Boeing 737 των Ουκρανικών Αερογραμμών  με 180 επιβαίνοντες, συνετρίβη μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο «Ιμάμης Χομεϊνί» στην Τεχεράνη.

Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων FARS και Tasnim, η συντριβή προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος, σύμφωνα με το FARS, το αεροσκάφος είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο.

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA αναφέρει ότι τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στον τόπο του δυστυχήματος, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σύμφωνα με τον Ρεζά Τζαφαρζαντέχ, εκπρόσωπος της ιρανικού Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, τον οποίο επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, το Boeing της Ukraine International Airlines αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα και συνετρίβη και στην περιοχή όπου κατέπεσε επιχειρούν σωστικά συνεργεία.

«Το αεροσκάφος έχει πάρει φωτιά. Στείλαμε συνεργεία (των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης) και μπορεί να καταφέρουμε να σώσουμε κάποιους επιβάτες», είπε από τη δική του πλευρά ο Πιρχουσεΐν Κουλιβάντ, επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών του Ιράν, στην κρατική τηλεόραση.

Ο Κουλιβάντ μίλησε για 170 επιβαίνοντες.

Τα πρακτορεία ειδήσεων IRNA, FARS και Tasnim έκαναν λόγο για συνολικά 180 επιβάτες και πλήρωμα.