ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικό θρίλερ στο Ιράν: Συνελήφθη ο Βρετανός πρέσβης

Διπλωματικό θρίλερ στο Ιράν: Συνελήφθη ο Βρετανός πρέσβης

Η Τεχεράνη κάλεσε σήμερα, Κυριακή (12/01) τον πρεσβευτή της Βρετανίας στο Ιράν σχετικά με την παρουσία του σε μια "παράνομη" διαδήλωση στην ιρανική πρωτεύουσα στη μνήμη των 176 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το ουκρανικό Boeing 777-800, ανέφερε η ιστοσελίδα του ιρανικού ΥΠΕΞ.

«Σήμερα ο Ρομπ Μακέιρ κλήθηκε εξαιτίας της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του της συμμετοχής σε μια παράνομη διαδήλωση το Σάββατο», αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Νωρίτερα η Βρετανία είχε ανακοινώσει ότι το Σάββατο (11/01) ο Βρετανός πρεσβευτής στο Ιράν συνελήφθη και κρατήθηκε για λίγο, κάτι το οποίο τα ιρανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι έγινε επειδή υποκινούσε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν συμμετείχα σε καμία διαδήλωση», έγραψε στο Twitter ο Μακέιρ. «Πήγα σε μια εκδήλωση η οποία είχε ανακοινωθεί ως ολονυκτία για τα θύματα της τραγωδίας (της πτήσης) #PS752 της Ukraine International Airlines που καταρρίφθηκε την Τετάρτη από τον ιρανικό στρατό "από λάθος"», πρόσθεσε.

«Έφυγα από το σημείο πέντε λεπτά αφού ξεκίνησαν να ακούγονται συνθήματα» κατά των ιρανικών αρχών, εξήγησε.

Παράλληλα, έξω από την πρεσβεία της Βρετανίας στην Τεχεράνη μέλη της σκληροπυρηνικής πολιτοφυλακής Μπασίτζ διαδήλωσαν σήμερα, Κυριακή 12 Ιανουαρίου, ζητώντας το κλείσιμό της, όπως μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης. Η διαδήλωση της πολιτοφυλακής αυτής, η οποία έχει διασυνδέσεις με την δύναμη ελίτ των Φρουρών της Επανάστασης, πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τη σύντομη κράτηση του βρετανού πρεσβευτή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ο Τραμπ προειδοποιεί την Τεχεράνη ενάντια σε μια «ακόμη σφαγή ειρηνικών διαδηλωτών»

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης στο κοινοβούλιο για την κατάρριψη του Boeing

Σχετικές ειδήσεις