ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Μεντβέντεφ

Ρωσία: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Μεντβέντεφ
Associated Press

Την παραίτηση της κυβέρνησής του ανακοίνωσε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Η απόφαση ήρθε μετά την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του προέδρου της χώρας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία πρότεινε συνταγματικές αλλαγές.

Αποδεχόμενος την παραίτηση, ο Πούτιν ζήτησε από τους υπουργούς να παραμείνουν στα καθήκοντά τους, μέχρι το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ευχαρίστησε την κυβέρνηση Μεντβέντεφ για το έργο της, κατά τη διάρκεια συνάντησης με το υπουργικό συμβούλιο της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα που πέτυχε η παραιτηθείσα κυβέρνηση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Δεν έγιναν όλα, όμως ποτέ δεν λειτουργούν τα πάντα πλήρως», πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι προσεχώς θα συναντηθεί με κάθε μέλος του υπουργικού συμβουλίου και ζήτησε από την απερχόμενη κυβέρνηση να συνεχίσει να ασκεί πλήρως τα καθήκοντα της έως τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Ανακοίνωσε, επίσης,την πρόθεσή του να θεσπίσει τη θέση του αναπληρωτή πρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, προτείνοντας γι' αυτή τη θέση τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Όπως δήλωσε, από την θέση αυτή ο νυν επικεφαλής της κυβέρνησης θα μπορεί να ασχοληθεί με ζητήματα εθνικής άμυνας και ασφαλείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις