ΚΟΣΜΟΣ

Οργή για τον «σουλτάνο» στη Λιβύη: Ποδοπατούν τις φωτογραφίες του (pics)

Οργή για τον «σουλτάνο» στη Λιβύη: Ποδοπατούν τις φωτογραφίες του (pics)

Οργισμένη αντίδραση του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ  στο ενδεχόμενο κλεισίματος των πετρελαιοπηγών

Να κλείσουν όλες τις πετρελαιοπαραγωγικές πηγές της χώρας, προκειμένου να πιέσουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ (GNA), αποφάσισαν οι φύλαρχοι των μεγαλυτέρων φυλών της Λιβύης που στην πλειοψηφία τους ελέγχονται από τον απελευθερωτικό στρατό (LNA) του στρατάρχη, Χαλίφα Χαφτάρ.

«Δεν θα δίνουμε το αίμα μας για να το πίνουν οι τρομοκράτες που έφερε στην πατρίδα μας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», ανέφεραν οι φύλαρχοι σε κοινή ανακοίνωσή τους, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί πως κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους πατούσαν πάνω στα παραδοσιακά χαλιά αλλά και σε τεράστιες φωτογραφίες του προέδρου της Τουρκίας σε μία άκρως συμβολική κίνηση για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά τη μεταφορά Σύρων μισθοφόρων που μετέφερε η Τουρκία στην Τρίπολη.

Δείτε την gallery:

Κλείνουν αγωγούς και λιμάνια

Πρώτοι ανακοίνωσαν το κλείσιμο των δύο μεγαλύτερων πετρελαιοπηγών οι εκπρόσωποι της φυλής AlMagarba στο ομώνυμο οροπέδιο της κεντρικής Λιβύης και λίγες ώρες αργότερα ακολούθησαν και οι AlZuwia.

Έπειτα από συνάντηση που είχαν στη Βεγγάζη και μάλιστα προχώρησαν ένα βήμα πιο πέρα αποφασίζοντας να κλείσουν και τον αγωγό Λιβύης - Μαλαισίας (γραμμή φυσικού αερίου Briga-Misrata), αλλά και του λιμανιού του Τομπρούκ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι είπαν Μητσοτάκης-Χαφτάρ πίσω από τις κλειστές πόρτες – Όλο το παρασκήνιο

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και ο Πούτιν

Σχετικές ειδήσεις