ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος συναγερμός: Νέος θανατηφόρος ιός – Κρούσματα σε τρεις χώρες

Παγκόσμιος συναγερμός: Νέος θανατηφόρος ιός – Κρούσματα σε τρεις χώρες

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από έναν μυστηριώδη ιό, ο οποίος έχει προκαλέσει δύο θανάτους στην Κίνα, ενδέχεται να είναι υψηλότερος κατά αρκετές εκατοντάδες από τον αριθμό που εκτιμούν οι τοπικές αρχές, σύμφωνα με ερευνητές.

Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι η πνευμονία που συνδέεται με αυτόν τον νέο κοροναϊό τύπου SARS (Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο) έχει προσβάλει τουλάχιστον 41 ανθρώπους και ότι η εστία της επιδημίας βρίσκεται στην Βουχάν, μια πόλη 11 εκατομμυρίων κατοίκων στην κεντρική Κίνα.

Ωστόσο σε άρθρο που δημοσίευσαν την Παρασκευή επιστήμονες ερευνητικού κέντρου του Imperial College του Λονδίνου δηλώνουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην κινεζική πόλη ανέρχεται ενδεχομένως σε εκατοντάδες.

Ο ερευνητές του Κέντρου Παγκόσμιας Ανάλυσης για Λοιμώδεις Ασθένειες, το οποίο συμβουλεύει θεσμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους "ένα σύνολο 1.723 κρουσμάτων" στην Βουχάν θα πρέπει να παρουσίασαν την εμφάνιση συμπτωμάτων της ασθένειας από τις 12 Ιανουαρίου.

Αυτοί στηρίχθηκαν στον αριθμό των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα εκτός Κίνας --δύο στην Ταϊλάνδη και ένα στην Ιαπωνία-- για να υπολογίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που ενδεχομένως προσβλήθηκαν στην Βουχάν, βάσει των δεδομένων των διεθνών πτήσεων που αναχωρούν από το αεροδρόμιο της πόλης αυτής.

"Για να έχει εξαγάγει η Βουχάν τρία κρούσματα σε άλλες χώρες, θα πρέπει να έχει πολύ περισσότερα κρούσματα από αυτό που ανακοινώθηκε", εξήγησε στο BBC ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον, ένας από τους συντάκτες της μελέτης.

"Ανησυχώ σαφώς περισσότερο από ότι πριν από μια εβδομάδα", πρόσθεσε.

Δείτε την gallery:

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τι είπαν Μητσοτάκης-Χαφτάρ πίσω από τις κλειστές πόρτες – Όλο το παρασκήνιο

Στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη και ο Πούτιν

Σχετικές ειδήσεις