ΚΟΣΜΟΣ

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα σαμποτάρει τις προσπάθειες για ειρήνη στη Λιβύη

Προκαλεί ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα σαμποτάρει τις προσπάθειες για ειρήνη στη Λιβύη
ASSOCIATED PRESS

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας στρέφεται κατά του Νίκου Δένδια και της ελληνικής κυβέρνησης.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπολύει επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η παρουσία του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα και οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια, υπονομεύουν τις προσπάθειες για ειρήνη στη Λιβύη.

«Προσκαλώντας τον Χάφταρ στην Ελλάδα και αναδεικνύοντας την ελληνική εθνική ατζέντα, οι Έλληνες σαμποτάρουν τις προσπάθειες για την ειρήνη στην Λιβύη. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους Έλληνες φίλους μας ότι αυτές οι άκαρπες προσπάθειες είναι μάταιες», ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε μήνυμα στο Twitter.

Δείτε το μήνυμα Τσαβούσογλου:

Νέο παραλήρημα Ερντογάν

Νωρίτερα σήμερα (18/01) και λίγες ώρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου όπου θα επιχειρηθεί να βρεθεί πολιτική λύση μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών Σάρατζ – Χαφτάρ και να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα σε ομιλία του, κατα τη διάρκεια εγκαινίων του μετρό στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβύη, μέχρι να εδραιωθούν τα δικαιώματα της στην ανατολική Μεσόγειο και μέχρι να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της νόμιμης κυβένησης του λαού της Λιβύης με τον οποίο έχουμε σχέσεις 500 ετών».

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για το νέο παραλήρημα Ερντογάν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Megxit: Συμφωνία-«φωτιά» από την Ελισάβετ – Παίρνει τίτλους και 2,4 εκατ. ευρώ από Μέγκαν και Χάρι

Θρίλερ με την εξαφάνιση 7χρονου κοριτσιού στην Αθήνα - «Προσεύχομαι στο Θεό να μου τη φέρει πίσω»

Σχετικές ειδήσεις