ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στις Η.Π.Α.: Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Χιούστον - «Βρέχει συντρίμμια»

Συναγερμός στις Η.Π.Α.: Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το Χιούστον - «Βρέχει συντρίμμια»
video grab/abc13.com

Πληροφορίες των ΜΜΜ αλλά και μαρτυρίες πολιτών στα social media κάνουν λόγο για σφοδρή έκρηξη που ταρακούνησε κτήρια σε μεγάλο τμήμα της αμερικανικής πόλης.

Μία «τεράστια έκρηξη» συντάραξε τη βορειοδυτική πλευρά του Χιούστον, αναφέρουν τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Η έκρηξη ακούστηκε γύρω στις 4:25 μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Χιούστον) και το σημείο όπου σημειώθηκε έχει οριστεί ως το τετράγωνο 4500 στην οδό Gessner, όπου έχει τη βάση της μια κατασκευαστική εταιρεία.

Εικόνες από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σπασμένα παράθυρα και πόρτες, κατεστραμμένες κατασκευές ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι «έβρεχε συντρίμμια» από τον ουρανό και οι Αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Πυροσβέστες πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα στη γειτονιά που βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης και τα τηλεοπτικά συνεργεία καλούνται να απομακρυνθούν από την περιοχή για λόγους ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συνέβη, όμως η έκρηξη ακούστηκε σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, που φτάνουν και τα 40, σύμφωνα με το Russia Today.

Επίσημη ενημέρωση για θύματα δεν υπάρχει αλλά σύμφωνα τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KTRK ένα άτομο έχει εντοπιστεί τραυματισμένο.

To τηλεοπτικό δίκτυο abc13.com ανέφερε ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν δύο αιμόφυρτους άνδρες να απομακρύνονται από το σημείο της έκρηξης και ότι σύμφωνα με την πυροσβεστική τα τραύματά τους δεν ήταν σοβαρά.

Δείτε live εικόνα από το σημείο:

Την είδηση επιβεβαίωσε η Αστυνομία του Χιούστον, αναφέροντας στο Twitter:

«Έκρηξη σε κτήριο: 4500 Gessner. Μονάδες περιπολικών αποκλείουν δρόμους στην περιοχή. Στο σημείο και η πυροσβεστική».

Διαβάστε επίσης:

Αερομαχία - θρίλερ στο Αιγαίο: Έλληνας πιλότος εγκλώβισε Τούρκο (vid)

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2020: Προσοχή! Πότε πληρώνονται - Δείτε τις ημερομηνίες

Σχετικές ειδήσεις