ΚΟΣΜΟΣ

Κόμπι Μπράιαντ: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του - Αφήνει πίσω μια ολόκληρη «αυτοκρατορία»

Κόμπι Μπράιαντ: Αυτή είναι η αμύθητη περιουσία του - Αφήνει πίσω μια ολόκληρη «αυτοκρατορία»

Ο μύθος του «Black Mamba» έφερε... εκατοντάδες εκατομμύρια!

Ο θρήνος για τον χαμό του Κόμπι Μπράιαντ είναι παγκόσμιος, με τον μύθο του «Black Mamba» να περνάει στην αθανασία.

Ο 41χρονος superstar όλα αυτά τα χρόνια αποκόμισε τεράστια ποσά από το μπάσκετ αλλά και τις επιχειρηματικές του κινήσεις, χτίζοντας μια αυτοκρατορία εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, η περιουσία του «Black Mamba» έχει έρθει από τα επιχειρηματικά του βήματα:

  • Το 2013 ο Μπράιαντ ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Bryant Stibel μαζί με τον ιδρυτή του Web.com, Jeff Stibel. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επενδύσεις σε δεκάδες εταιρείες τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και δεδομένων.
  • Παράλληλα ο ίδιος ο Κόμπε είχε προσωπικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο λανσάρισμα ενός αθλητικούς ενεργειακού ποτού με την επωνυμία, Body Armor.
  • Το 2016, ο Μπράιαντ ίδρυσε επίσης το Granity Studios, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται στη δημιουργική αφήγηση γύρω από τον αθλητισμό. Μέσα από αυτή την εταιρεία, έγραψε και διηγήθηκε και την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μικρού μήκους το 2018.
  • Ο θρύλος του NBA έχει δημιουργήσει και τη δική του τεράστια αθλητική ακαδημία με το όνομα Mamba Academy, στην οποία και κατευθυνόταν με τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου. Μέσω αυτής ξεκίνησε ένα πρωτάθλημα μπάσκετ για τους νέους που ονομάζεται Mamba League με στόχο να δώσει σε εκατοντάδες παιδιά δωρεάν πρόσβαση στο άθλημα.
  • Το 2003, ο σούπερ σταρ των Λέικερς υπέγραψε για πρώτη φορά συμφωνία και με τη διάσημη αθλητική εταιρεία Nike, βοηθώντας την να εδραιώσει τη θέση της στον κόσμο του μπάσκετ.
  • Τέλος, ο “Black Mamba” είχε επίσης εμπορικές συνεργασίες με μια σειρά άλλων κορυφαίων εμπορικών σημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των McDonald’s (MCD), της Sprite, της Nintendo (NTDOF) και της Turkish Airlines.

Σε αυτά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα τεράστια συμβόλαια που είχε με τους Los Angeles Lakers, την φανέλα των οποίων φόρεσε για 20 χρόνια, κατακτώντας 5 πρωταθλήματα.

Δείτε στην gallery πόσο εκτιμάται η περιουσία του «Black Mamba»:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άγριο έγκλημα στον Διόνυσο: Νεκρός 55χρονος με τρεις σφαίρες στο κεφάλι

Σχετικές ειδήσεις