ΚΟΣΜΟΣ

Κόμπι Μπράιαντ: Η πρώτη φωτογραφία του πατέρα του μετά το δυστύχημα

Κόμπι Μπράιαντ: Η πρώτη φωτογραφία του πατέρα του μετά το δυστύχημα
ap

Συγκλονισμένος παραμένει ο πλανήτης από τον ξαφνικό χαμό του Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του, Τζιάνας σε δυστύχημα με ελικόπτερο στην Καλιφόρνια. Την ίδια στιγμή ο πατέρας του αδικοχαμένου Black Mamba στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραγικό χαμό του γιου του φαίνεται συντετριμμένος.

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης, ο Τζόι Μπράιαντ, πατέρας του Κόμπι και εκείνος που τον έβαλε στον χώρο του μπάσκετ, βγήκε για πρώτη φορά από το σπίτι του στο Λας Βέγκας όντας ένα ανθρώπινο ράκος.

«Το Σάββατο είχαμε πάει βόλτα και κάναμε πλάκες όλη την ώρα. Και ξαφνικά έγινε αυτό. Η ζωή των γονιών του ήρθε τούμπα μέσα σε 24 ώρες. Είναι συντετριμμένοι και οι δύο» σχολίασε γείτονας της οικογένειας των Τζόι και Πάμελα Μπράιαντ, των γονιών του Κόμπι.

Σπαράζει η σύζυγός του

Η σύζυγος του Κόμπι Μπράιαντ, Βανέσα, έστειλε το πρώτο της μήνυμα μετά την οικογενειακή τραγωδία.

«Μακάρι να τους είχα εδώ, να τους αγκαλιάσω» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Βανέσα, στο πρώτο διαδικτυακό μήνυμά της.

Η σύζυγος του αδικοχαμένου Κόμπι Μπράιαντ, τόνισε, μέσω ανάρτησής της στο Instagram, ότι είναι αδύνατον να φανταστεί τη ζωή χωρίς τον θρύλο του NBA και την κόρη τους, η οποία -επίσης- σκοτώθηκε, την Κυριακή (26/01), ύστερα από συντριβή του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν.

Δείτε εικόνες από το σημείο της συντριβής στο βίντεο:

Το μήνυμα της συζύγου του Κόμπι Μπράιαντ

«Τα κορίτσια μου και εγώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα εκατομμύρια κόσμου που μας δείχνουν την στήριξή τους και την αγάπη του σε αυτή την τραγική στιγμή. Σας ευχαριστώ για τις προσευχές σας. Τις χρειαζόμαστε. Είμαστε συντετριμμένες από την απώλεια του αγαπημένου μου συζύγου, Κόμπι, εκπληκτικού πατέρα τεσσάρων παιδιών και της πανέμορφης και γλυκιάς Τζιάνα, μίας υπέροχης κόρης και εκπληκτικής αδερφής των Νατάλια, Μπιάνκα και Κάπρι.

Είμαστε επίσης συντετριμμένες για τις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους αγαπημένους την Κυριακή και συμμετέχουμε στο δικό τους πένθος. Δεν υπάρχουν αρκετά λόγια να περιγράψουν τον πόνο που νιώθουμε. Με παρηγορεί το ότι Κόμπι και Τζίτζι ήξεραν πόσο πολύ τους αγαπάμε. Είμαστε ευλογημένες που τους είχαμε στη ζωή μας. Μακάρι να τους είχαμε κοντά μας για πάντα. Ήταν όμορφες ψυχές που μας τις πήραν τόσο σύντομα.

Δεν ξέρω τι μας επιφυλάσσει η ζωή από δω και στο εξής και είναι δύσκολο να την φανταστώ χωρίς αυτούς. Αλλά ξυπνάμε κάθε πρωί, προσπαθώντας να προχωρήσουμε, γιατί ο Κόμπι και το κορίτσι μας, η Τζίτζι, μας φωτίζουν από ψηλά. Η αγάπη μας γι’ αυτούς είναι αμέτρητη και ατελείωτη. Απλά εύχομαι να μπορούσα να τους αγκαλιάσω, να τους φιλήσω και να τους ευλογήσω. Να τους είχα μαζί μας εδώ, για πάντα.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και για ότι μοιραστήκατε το πένθος σας μαζί μας. Ζητούμε να σεβαστείτε την ιδιωτική μας ζωή ώστε κι εμείς να συνηθίσουμε στην νέα πραγματικότητα. Για να τιμήσουμε την οικογένεια της ομάδας Μάμπα, το Mamba Sports Foundation και το Ιδρυμα MambaOnThree Fund, υπάρχει για να βοηθήσει τις υπόλοιπες οικογένειες που έχουν επηρρεαστεί από την τραγωδία. Αν θέλετε να κάνετε δωρεά, πηγαίνετε στο MambaOnThree.org. Σας ευχαριστούμε που μας βάλατε στις προσευχές σας και για την αγάπη σας για τον Κόμπι, την Τζίτζι, την Νατάλια, την Μπιάνκα, την Κάπρι κι εμένα».

Καλλιτέχνες του δρόμου τιμούν τον Black Mamba

Μετά τον θάνατο του σταρ του NBA Κόμπι Μπράιαντ σε πτώση ελικοπτέρου, καλλιτέχνες δρόμου έσπευσαν να απαθανατίσουν τον πρώην παίκτη των Λος Άντζελες Λέικερς με τοιχογραφίες σε όλον τον κόσμο, από το LA μέχρι τη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Τις ώρες που ακολούθησαν μετά το δυστύχημα, ο Art «Artoon» Gozukuchikyan πήρε τα σπρέι του και φιλοτέχνησε μια τοιχογραφία στην Ventura Boulevard στη LA's Studio City. «Ως καλλιτέχνης, σκέφτηκα ότι έχω την υποχρέωση να καταγράψω αυτό που συμβαίνει» δήλωσε στην εφημερίδα Los Angeles Daily News. Το έργο του απεικονίζει τον Κόμπι τη στιγμή ενός jumb shot, με την κόρη του να χαμογελάει πίσω του.

Στον τοίχο της Pickford Market στην Washington Boulevard, η Jules Muck χρειάστηκε μόλις έξι ώρες να ολοκληρώσει μια καινούργια τοιχογραφία με τον Κόμπι και την κόρη του Τζιάνα - ήταν και εκείνη στο μοιραίο ελικόπτερο - να έχουν γείρει τα κεφάλια τους ο ένας προς την άλλη και τα μάγουλά τους να ακουμπούν. Η λεζάντα; «Kobe & Gigi Forever. Daddy's Girl».

Μια άλλη τοιχογραφία ξεφύτρωσε στο Priority Barber Club της Orange Avenue στον λόφο Signal Hill. Ο καλλιτέχνης δρόμου ζωγράφισε τον Κόμπι με άσπρο και μαύρο, μια έντονη αντίθεση με το φωτεινή κίτρινη φανέλα των Λέικερς και το βαθύ μοβ φόντο. «Σ' ευχαριστώ για τις απειράριθμες αναμνήσεις. Το LA δεν θα ήταν ίδιο, χωρίς εσένα» έγραψε στον λογαριασμό του στο Instagram.

Στη Βοστώνη, εμφανίστηκε στην «Graffiti Alley», στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, μια ασπρόμαυρη τοιχογραφία με την Τζιάνα να κάθεται στους ώμους του Κόμπι. Το έργο του καλλιτέχνη δρόμου Brandalizm ήταν παραγγελία της Central Square Business Improvement District.

Δείτε τα γκράφιτι στη gallery που ακολουθεί:

Οι Φιλιππίνες λατρεύουν το μπάσκετ, και ο Κόμπι Μπράιαντ είχε πολλές φορές επισκεφθεί την πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας. Το πιο διάσημο δημόσιο γήπεδο μπάσκετ στη Μανίλα, στο συγκρότημα κατοικιών Tenement Housing στο Taguig είναι φημισμένο για τις τοιχογραφίες του, οι οποίες εναλλάσσονται (το πρότζεκτ έχει αναλάβει ο Mike Swift).

Σε αυτές έχουν απεικονιστεί ο Μάικλ Τζόρνταν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Τιμώντας την ανάμνηση του θανάτου πατέρα και κόρης, έβαψαν ξανά το γήπεδο με ένα πορτρέτο της Τζιάνα, η οποία έχει τυλίξει τα χέρια της γύρω από τον Κόμπι. «Αυτό είναι ο δικός μας φόρος τιμής σε αυτούς» είπε, στο ESPN, ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του Tenement. «Πάντα θα σε αγαπάμε, Κόμπι Μπράιαντ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΤΩΡΑ: Το Oruc Reis μπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα - Σπεύδει η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς»

Λοταρία αποδείξεων - aade.gr: Δείτε ΕΔΩ αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις