ΚΟΣΜΟΣ

Έφηβος με αναπηρία πέθανε επειδή μπήκε σε καραντίνα λόγω κοροναϊού ο πατέρας του που τον φρόντιζε

Έφηβος με αναπηρία πέθανε επειδή μπήκε σε καραντίνα λόγω κοροναϊού ο πατέρας του που τον φρόντιζε
ASSOCIATED PRESS

Ένας ανάπηρος έφηβος στην Κίνα πέθανε αφού αφέθηκε στην τύχη του καθώς ο πατέρας του, ο μοναδικός άνθρωπος που τον φρόντιζε, τέθηκε σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

Ο 17χρονος Γιαν Τσενγκ ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας της εγκεφαλικής παράλυσης από την οποία έπασχε, ενώ η μητέρα του πέθανε πριν από μερικά χρόνια. Δεν μπορούσε να μιλήσει, να περπατήσει ή να τραφεί μόνος του, σύμφωνα με την εφημερίδα της Νεολαίας του Πεκίνου.

Οπότε δεν υπήρχε κανείς να τον ταΐσει αφού ο πατέρας του επειδή είχε πυρετό τέθηκε σε καραντίνα στις 22 Ιανουαρίου στην πόλη Χονγκάν της επαρχίας Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναΐου.

Αφού ο Γιαν Σιαογουέν βρέθηκε θετικός στον ιό άρχισε να κάνει εκκλήσεις μέσω του Weibo προκειμένου κάποιος να φροντίσει τον γιο του.

Ωστόσο ο νεαρός πέθανε στις 29 Ιανουαρίου στην πόλη Χουαζιάχε όπου διέμενε, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της Χονγκάν.

Διαβάστε επίσης: Νέος κοροναϊός: Τα συμπτώματα, η μετάδοση και οι κίνδυνοι - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

«Επειδή είχε τεθεί σε καραντίνα ο Γιάν Σιαογουέν δεν μπορούσε να φροντίσει τον γιο του», επεσήμαναν οι τοπικές αρχές έπειτα από έρευνα. «Οπότε ζήτησε από συγγενείς του να το κάνουν, αλλά και από στελέχη και γιατρούς της πόλης», πρόσθεσαν.

Όμως προφανώς η βοήθεια που παρασχέθηκε στον 17χρονο δεν ήταν επαρκής. Σύμφωνα με αναφορές, στη διάρκεια της μίας εβδομάδας που μεσολάβησε μεταξύ της καραντίνας του πατέρα του και του θανάτου του ο νεαρός έφαγε μόνο δύο φορές.

Ο τοπικός επικεφαλής του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος όπως και ο δήμαρχος της πόλης αποπέμφθηκαν μετά τον θάνατο του νεαρού διότι «δεν εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους», ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Τα αίτια του θανάτου του 17χρονου δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo. «Το γεγονός αυτό με εξοργίζει και ταυτόχρονα με θλίβει», έγραψε ένας χρήστης του Weibo. «Είναι αποκρουστικό».

Διαβάστε επίσης: Κοροναϊός: Τι λένε οι Έλληνες εγκλωβισμένοι στην Κίνα - «Όσους έχουν πυρετό τους παίρνει η αστυνομία

Drones ψάχνουν πολίτες που δεν φορούν μάσκα

Ειδικά drones με ηχεία χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές για να προειδοποιούν τους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα και χωρίς τις χειρουργικές μάσκες για την προστασία τους έναντι του κοραναϊού.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη περιπολούν... στις περιοχές της κινεζικής επικράτειας που έχουν πληγεί από τον φονικό ιό και φωνάζουν σε όσους κυκλοφορούν χωρίς την ειδική μάσκα.

Σ' ένα βιντεάκι που έχει γίνει viral απεικονίζεται μία ηλικιωμένη γυναίκα με το drone να την συμβουλεύει να επιστρέψει αμέσως στο σπίτι της αλλά και να φορέσει μάσκα για να προστατεύσει τον εαυτό της.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Kοροναϊός: Kρούσμα και στο Βέλγιο – Στους 427 οι νεκροί

Κοροναϊός: Δείτε σε 50 δευτερόλεπτα πώς οι Κινέζοι έφτιαξαν νοσοκομείο σε 10 μέρες (video)

Κοροναϊος: Εξαδάκτυλος - «Η ανησυχία των Ελλήνων θα πρέπει να είναι μειωμένη»

Σχετικές ειδήσεις