ΑΓΡΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΥΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες και βίντεο σοκ: Αφηνιασμένος στρατιώτης σπέρνει τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο στην Ταϊλάνδη

Εικόνες και βίντεο σοκ: Αφηνιασμένος στρατιώτης σπέρνει τον θάνατο σε εμπορικό κέντρο στην Ταϊλάνδη
AP PHOTOS

Τον πανικό έχει σκορπίσει ο Ταϊλανδός στρατιώτης που κυριεύτηκε από αμόκ το Σάββατο (08/02) και άνοιξε πυρ εναντίον πολιτών στην επαρχία Νάνκον Ρατσάμα - Οι ειδικές δυνάμεις ερεύνησαν και τους τέσσερις ορόφους του κεντρικού κτηρίου του εμπορικού κέντρου Terminal 21, ωστόσο ο ένοπλος κατάφερε να διαφύγει

Ο Ταϊλανδός υποαξιωματικός που προκάλεσε σφαγή στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης κατάφερε να διαφύγει από τον εμπορικό κέντρο όπου είχε ταμπουρωθεί, μετά από ανταλλαγή πυρών με τις ειδικές δυνάμεις, μετέδωσε ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, το Thairath TV.

Ο Τζακραπάντ Τόμα αντάλλαξε πυρά με τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων στο πολυώροφο γκαράζ του εμπορικού κέντρου. Στη συνέχεια, πυροβόλησε μια φιάλη αερίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και μέσα στη σύγχυση εξαφανίστηκε, ανέφερε ο ρεπόρτερ του καναλιού.

Δύο μέλη των ειδικών δυνάμεων τραυματίστηκαν.

Ο ένοπλος συνέχισε να πυροβολεί και στον δρόμο, κοντά στο γκαράζ.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στην παρακάτω gallery:

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊλάνδης ο ύποπτος είναι 34 ετών, ήταν επαγγελματίας στρατιώτης, εκπαιδευτής σκοποβολής στη μονάδα του και εκπαιδευμένος ελεύθερος σκοπευτής στο πρόγραμμα των ειδικών δυνάμεων.

Το συγκρότημα του εμπορικού κέντρου αποτελείται από πολλά κτήρια, μεταξύ των οποίων και ένα πολυώροφο γκαράζ.

Ο 32χρονος υπαξιωματικός Τζακραπάντ Τόμα σκόρπισε τον θάνατο στην πόλη Νακόν Ρατσασίμα (γνωστή και με την ονομασία Κοράτ) πυροβολώντας μέσα σε μια στρατιωτική βάση, σε έναν βουδιστικό ναό και στο εμπορικό κέντρο όπου οι αρχές πίστευαν ότι κρατά ομήρους.

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν. Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι περίπου 10 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Τόμα ξεκίνησε τη σφαγή αργά το απόγευμα, από μια στρατιωτική βάση, όπου σκότωσε τρεις ανθρώπους. Αρχικά άνοιξε πυρ στο σπίτι ενός ανώτερου αξιωματικού και μετά μέσα στον στρατώνα. «Έκλεψε ένα στρατιωτικό όχημα και πήγε στο κέντρο της πόλης», είπε ο αντισυνταγματάρχης Μονγκόλ Κουπτασίρι. Εκεί, μπήκε στο εμπορικό κέντρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως τους πελάτες, με όπλα που είχε κλέψει από το οπλοστάσιο της βάσης.

Δεν υπάρχουν ξένοι υπήκοοι μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών στο εμπορικό κέντρο Terminal 21 της πόλης Νακόν Ρατσασίμα, στη βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, μέχρι τις 23.00 τοπική ώρα δεν υπήρχαν ξένοι πολίτες» μεταξύ των θυμάτων, όπως ανέφερε η πρεσβεία της Ρωσίας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ταϊλάνδης δήλωσε στο BBC ότι δράστης της επίθεσης είναι ο 32χρονος Jakraphanth Thomma, ο οποίος πριν ανοίξει πυρ επιτέθηκε σε ανώτερο αξιωματικό και έκλεψε όπλα και σφαίρες από στρατόπεδο.

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν βίντεο που δείχνουν τον δράστη να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο μπροστά από το εμπορικό κέντρο και να ξεκινά να πυροβολεί αδιακρίτως.

Ο ίδιος μετέδιδε live στο Facebook το μακελειό, ενώ δημοσίευσε φωτογραφίες αλλά και βίντεο πριν εξαπολύσει την επίθεση.

Λίγο αργότερα, το Facebook ανακοίνωσε ότι απέσυρε το προφίλ του ένοπλου στρατιώτη και ότι θα κατεβάσει «οποιοδήποτε ανάρτηση με περιεχόμενο βίας, που σχετίζεται με την επίθεση αυτή.»

Οι Αρχές ζητούν από τους περίοικους και τους επισκέπτες της περιοχής να μην κυκλοφορούν στην περιοχή και να συνεργάζονται με τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούν στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Thai News Agency, ο στρατιώτης, αρχικά, άνοιξε πυρ και σκότωσε έναν αξιωματικό και δύο άλλους ανθρώπους σε στρατόπεδο. Στη συνέχεια διέφυγε με ένα κλεμμένο Χάμβι και κατευθύνθηκε σπίτι του όπου σκότωσε ακόμη δυο ανθρώπους, πριν πάει στην αποθήκη όπλων της στρατιωτικής βάσης, όπου σκότωσε κι άλλους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Νεκρός πασίγνωστος ηθοποιός - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Σχετικές ειδήσεις