ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός - ΠΟΥ: Ο Covid-19 δεν εξαπλώνεται με δραματικούς ρυθμούς εκτός Κίνας

Κοροναϊός - ΠΟΥ: Ο Covid-19 δεν εξαπλώνεται με δραματικούς ρυθμούς εκτός Κίνας

Τα κρούσματα του νέου κοροναϊού δεν αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς εκτός της Κίνας, ενημέρωσε την Πέμπτη (13/2), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ)

Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι επιβάτες στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα, σε λιμάνι της Ιαπωνίας.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το πρόγραμμα Εκτάκτων Αναγκών Μάικ Ράιαν, η αύξηση κατά περίπου 14.000 των κρουσμάτων σε μία ημέρα, που ανακοίνωσε η Κίνα, αντικατοπτρίζει την αλλαγή στην προσέγγιση να καταγράφονται ασθενείς στην επαρχία Χουμπέι, η μόλυνση των οποίων επιβεβαιώνεται με ακτινογραφία θώρακα κι όχι μονάχα εκείνων που επιβεβαιώθηκαν μέσω αιματολογικών εξετάσεων.

Στο Χουμπέι καταγράφηκαν 242 θάνατοι την Τετάρτη, την φονικότερη μέρα από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΕΕ για κοροναϊό: Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός - Ποιες αποφάσεις πήραν οι «27»

«Είναι καίρια κατανοητό ότι τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα σχετίζονται με ένα διάστημα που πηγαίνει πίσω μέρες και εβδομάδες και εκ των υστέρων καταγράφηκαν ως κρούσματα, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στην αρχή της ίδιας της επιδημίας» επισήμανε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στην έδρα του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον Ράιαν, εκτός της Κίνας έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι και 447 κρούσματα σε 24 χώρες.

«Εκτός των κρουσμάτων στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess δεν βλέπουμε μια δραματική αύξηση στη μετάδοση εκτός της Κίνας» τόνισε ο ίδιος.

Σαράντα τέσσερα νέα κρούσματα καταγράφηκαν την Πέμπτη, στο Diamond Princess, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να ανέρχεται σε 219, αν και οι αρχές γνωστοποίησαν ότι σε ορισμένους από τους ηλικιωμένους επιβάτες θα επιτραπεί να αποβιβαστούν σήμερα Παρασκευή.