ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Η κρουαζιέρα του θανάτου - Δύο νεκροί στο Diamond Princess από τον ιό COVID-19

Κοροναϊός: Η κρουαζιέρα του θανάτου - Δύο νεκροί στο Diamond Princess από τον ιό COVID-19
AP Photo

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κοροναϊού πάνω σε κρουαζιερόπλοιο το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε καραντίνα για τουλάχιστον 14 ημέρες στα ανοικτά της Ιαπωνίας διπλασιάστηκε σήμερα σε 20, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ επικαλούμενα τις υγειονομικές αρχές.

Δύο από τους επιβάτες που μολύνθηκαν από τον COVID-19 πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess πέθαναν, μετέδωσαν το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK και άλλα ιαπωνικά ΜΜΕ την Πέμπτη (20/2).

Τα δύο πρώτα θύματα του κοροναϊού που μολύνθηκαν κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας, ένας άνδρας και μία γυναίκα, είχαν ηλικία περίπου 80 ετών, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή χωρίς να την κατονομάσει. Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε αμέσως από το υπουργείο Υγείας.

Τα θύματα, που είχαν υποκείμενες παθήσεις, διακομίστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο σε νοσοκομεία την 11η και τη 12η Φεβρουαρίου, αφού επιβεβαιώθηκε πως είχαν μολυνθεί, σύμφωνα με το NHK.

Ήταν ανάμεσα στους τουλάχιστον 621 επιβαίνοντες στο Diamond Princess που έχει επιβεβαιωθεί μέχρι σήμερα ότι προσβλήθηκαν από τον COVID-19.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το βράδυ της Τετάρτης το Τόκιο ανακοίνωσε 79 νέα κρούσματα, κάτι που αύξησε τον αριθμό των ανθρώπων που μολύνθηκαν σε τουλάχιστον 621. Το πλοίο είναι η μεγαλύτερη εστία του ιού μετά την ηπειρωτική Κίνα.

Την Τετάρτη αποβιβάστηκαν 443 επιβάτες οι εξετάσεις των οποίων έδειξαν ότι δεν είχαν μολυνθεί και δεν είχαν επαφή με φορείς. Η αποβίβαση του συνόλου των επιβατών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.

Η εξάπλωση του ιού πάνω στο Diamond Princess, σε καραντίνα στη Γιοκοχάμα από την αρχή του μήνα, και ο τρόπος επιβολής του μέτρου πάνω στο σκάφος πυροδότησε επικρίσεις σε βάρος της κυβέρνησης στο Τόκιο, μερικές ημέρες πριν η Ιαπωνία φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σήμερα αναμένεται να κατέβουν από το πλοίο άλλοι περίπου 500 επιβάτες και άλλοι περίπου 100 να επαναπατριστούν με πτήσεις τσάρτερ.

Πάνω από 150 Αυστραλοί που επέβαιναν στο αμερικανικό κρουαζιερόπλοιο έφθασαν στην πατρίδα τους αεροπορικώς. Θα τεθούν εκ νέου σε καραντίνα για 14 ημέρες.