ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Σκηνές χάους στην Ιταλία - Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Κοροναϊός: Σκηνές χάους στην Ιταλία - Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ
AP PHOTOS

Αδειάζουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ - Ανησυχία για την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στη γειτονική χώρα

Εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία δείχνουν άδεια τα ράφια των σούπερ μάρκετ, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες ανησυχούν για την κατάσταση και σπεύδουν να γεμίσουν τα ράφια τους με τρόφιμα.

Αναστέλλονται οι εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία – Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της Υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές δέκα ελληνικών σχολείων βρίσκονται στη Ιταλία για εκδρομή.

Μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού σε περιοχές της γειτονικής χώρας και τη σχετική εισήγηση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, δρούμε προληπτικά, προστατεύουμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές και τους εκπαιδευτικούς μας από τη μεταδοτική νόσο.

Προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των πολιτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας της χώρας.

Θα ακολουθήσουν σχετικές εγκύκλιοι για όλες τις δομές εκπαίδευσης.

Τρεις οι νεκροί στην Ιταλία - Συναγερμός για τα 150 κρούσματα

Στα 150 έφτασαν τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία, σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας.

Μάλιστα, έγινε γνωστό πως υπάρχει και τρίτος νεκρός, μία γυναίκα η οποία ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ’ όλη την επόμενη εβδομάδα.

Το χαρακτήρισε ως «ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού». Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επίσης, ακυρώθηκαν οι δύο τελευταίες μέρες του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας.

Επιπλέον, στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από τη Δευτέρα μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Απαγόρευση εισόδου-εξόδου από περιοχές με κρούσματα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα.

Θα υπάρξουν μόνο περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις.

Η ιταλική κυβέρνηση, επίσης, αποφάσισε ότι αναβάλλονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στις περιφέρειες Βένετο και Λομβαρδία, συμπεριλαμβανομένων και των ποδοσφαιρικών αγώνων της Α' Εθνικής κατηγορίας.

Το ιταλικό υπουργείο Yγείας θα μπορεί, επίσης, να απαγορεύει, σε περίπτωση που το κρίνει σκόπιμο, τις σχολικές εκδρομές, στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

«Η υγεία των Iταλών, στην κλίμακα των αξιών μας, είναι αναμφίβολα στην πρώτη θέση. Θα πληροφορούμε καθημερινά τους πολίτες μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει», τόνισε ο Τζουζέπε Κόντε.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμήπου συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ριζικές αλλαγές σε Δημοτικά και Γυμνάσια: Τι ώρα θα ξεκινούν τα μαθήματα - Τι είπε η Νίκη Κεραμέως

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο ιδιοκτήτης του ταχυφαγείου μετά τις μαχαιριές του υπαλλήλου του (pics)

Σχετικές ειδήσεις