ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: «Βόμβα» ΠΟΥ - Η επιδημία «λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις»-Πού εντοπίζονται νέα κρούσματα

Κοροναϊός: «Βόμβα» ΠΟΥ - Η επιδημία «λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις»-Πού εντοπίζονται νέα κρούσματα
ap

Συναγερμός στην Ευρώπη - Νέα κρούσματα σε Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία και Κροατία

Το ξέσπασμα της επιδημίας του Covid-19 «λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις», ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του ιού στην Νιγηρία και την υποσαχάρια Αφρική, επαναλαμβάνοντας ότι ο ιός μπορεί να πλήξει τις περισσότερες «αν όχι, όλες τις χώρες».

Ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λίντμάιερ δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξετάζει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ορισμένα άτομα αναμολύνονται από τον ιό Covid-19, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να εξακριβωθεί πώς γίνονται τα τεστ.

Γενικώς, ένα άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό θα έχει ανοσία, τουλάχιστον για κάποιο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ιταλία: Έλλειψη νοσηλευτών και γιατρών στην «κόκκινη ζώνη»

Μεγάλη έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών στην «κόκκινη ζώνη» της Λομβαρδίας, όπου βρίσκονται σε καραντίνα 50.000 πολίτες. Οι περισσότεροι γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε απομόνωση και δεν μπορούν να επισκεφθούν τους ασθενείς οι οποίοι βρίσκονται στο σπίτι και παρουσιάζουν επιπλοκές. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, πλέον είναι μόνο σε θέση να απαντούν στο τηλέφωνο και οι αρμόδιες Αρχές δεν έχουν ακόμη φροντίσει για την αντικατάστασή τους.

Το απόγευμα της Παρασκευής (28/02) αναμένεται να συνεδριάσει και πάλι το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε για να ληφθούν νέα μέτρα προς στήριξη των παραγωγικών τάξεων που έχουν πληγεί από τις συνέπειες του κοροναϊού.

italia-koronaios.jpg
Έλλειψη νοσηλευτών και γιατρών στην «κόκκινη ζώνη»ap

Σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα, σε διάφορες περιοχές της Ιταλίας οι ακυρώσεις κυμαίνονται από το 50% μέχρι το 90%. Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι εκτιμά ότι η κυβέρνηση της Ρώμης θα πρέπει να διαθέσει δέκα δισεκατομμύρια ευρώ για την στήριξη της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας.

Έκκληση απευθύνουν οι γονείς παιδιών που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό στην Λομβαρδία, ζητώντας να σταματήσουν να δημοσιοποιούνται -από ανεύθυνους συμπολίτες τους- τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που παραβιάζει την νομοθεσία περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ιράν: 34 νεκροί από τον κοροναϊό

Ακόμη οκτώ άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό στο Ιράν υπέκυψαν, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο Ιράν ανέρχεται σε 34, ενώ μόνο χθες καταγράφηκαν 143 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 388.

koronaios1.jpg
Στους 26 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό στο Ιράνap

Νέα κρούσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη

Σε 19 ανήλθαν σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την καταγραφή του πρώτου κρούσματος στην Ουαλία και δύο νέων κρουσμάτων στην Αγγλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι Αρχές.

«Το σύνολο των κρουσμάτων στη Βρετανία είναι 19», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κοροναϊού (COVID-19) στην Κροατία, που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε πέντε, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Βίλι Μπέρος.

Πρόκειτα για άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με τους νοσούντες από τον ιό και νοσηλεύονται, με ήπια συμπτώματα, στο νοσοκομείο του Ζάγκρεμπ, «Fran Mihaljevic», όπως ανέφερε ο κ. Μπέρος στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι ασθενείς είχαν προσέλθει οικειοθελώς για εξετάσεις και τέθηκαν, από την πρώτη στιγμή, σε απομόνωση. Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται, επαναλαμβάνοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του πληθυσμού και οι υγειονομικές αρχές παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα.

Ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του covid-19 εντοπίστηκε στην Ολλανδία, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, αυτή τη φορά στο Άμστερνταμ.

Το προηγούμενο κρούσμα ανακοινώθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ και αφορούσε έναν ασθενή στην πόλη Τίλμπουργκ της νότιας Ολλανδίας.

Και τα δύο κρούσματα αφορούν ανθρώπους που είχαν πρόσφατα ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία, οι οποίοι πλέον νοσηλεύονται σε απομόνωση. Το νέο κρούσμα «δεν συνδέεται με τον πρώτο ασθενή», ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.

Τέλος, μια γυναίκα, η οποία είχε πρόσφατα επιστρέψει από το Μιλάνο, είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού στη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο δήμαρχος της γαλλικής πόλης.

«Ενημερώθηκα για το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού που διαγνώστηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο της Νίκαιας», ανέφερε ο δήμαρχος Κριστιάν Εστροζί.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα - 36χρονη στην Αθήνα

Πέθανε η «Αγία Αθανασία του Αιγάλεω»