ΚΟΣΜΟΣ

Τραυματίστηκαν 11 παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου

Τραυματίστηκαν 11 παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου

Έντεκα παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου τραυματίστηκαν στη Λατάκια της Συρίας, μετά από επίθεση που δέχτηκαν τα οχήματά τους από διαδηλωτές.

Την επίθεση καταδίκασε ο Αραβικός Σύνδεσμος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ δεν τήρησε τη δέσμευσή της για την ασφάλεια των παρατηρητών.

«Η αποτυχία παροχής επαρκούς προστασίας στη Λατάκια και σε άλλες περιοχές όπου μεταβαίνει η αποστολή θεωρείται σοβαρή παραβίαση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος.

«Ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδικάζει τις ανεύθυνες αυτές πράξεις και τις βιαιοπραγίες κατά των παρατηρητών του», τονίζει.

Ο επικεφαλής της αίθουσας επιχειρήσεων του Συνδέσμου στο Κάιρο, Αντνάν αλ Χοντέιρ, δήλωσε νωρίτερα πως «έντεκα παρατηρητές του Αραβικού Συνδέσμου που συμμετείχαν σε ομάδα που επισκεπτόταν τη Λατάκια (τη Δευτέρα), τραυματίσθηκαν όταν διαδηλωτές επιτέθηκαν στα οχήματα που μετέφεραν την ομάδα τους. Από καμία πλευρά δεν ερίφθησαν πυρά».

Επίσης, τόνισε ότι οι τραυματισμοί ήταν ελαφροί και δεν χρειάστηκε να διακομισθεί κανείς στο νοσοκομείο. Τέλος, διαβεβαίωσε πως «το συμβάν δεν επηρέασε το έργο των επιθεωρητών στη Συρία».

Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Αμπντάλα μπεν Ζαγιέν, δήλωσε σήμερα πως το συριακό καθεστώς δεν διευκολύνει τις εργασίες των Αράβων παρατηρητών: «Δυστυχώς υπάρχουν επιθέσεις εναντίον τους που δεν προέρχονται από την αντιπολίτευση, κάτι που δεν αποτελεί καλό σημάδι».