ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Τρόμος στη Βουλγαρία με δύο ασθενείς – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Κοροναϊός: Τρόμος στη Βουλγαρία με δύο ασθενείς – Γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες
ASSOCIATED PRESS

Κοροναϊός: Τα πρώτα κρούσματα επιβεβαίωσαν οι Αρχές στη Βουλγαρία

Δύο άνδρες από από την βόρεια βουλγαρική πόλη Πλέβεν και δύο γυναίκες από το Γκάμπροβο στην κεντρική Βουλγαρία διαγνώσθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, ανακοίνωσε ο Τοντόρ Κανταρτζίεφ, επικεφαλής του βουλγαρικού Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών και Παρασιτικών Νόσων.

Δύο από αυτά τα κρούσματα, ένας άνδρας ηλικίας 27 ετών και μια γυναίκα 75 ετών δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό, είχε ανακοινώσει χθες ο διευθυντής του κέντρου για τις λοιμώδεις νόσους, Τόντορ Κανταρντίεφ.

Αυτοί οι δύο ασθενείς «δεν έχουν το τυπικό προφίλ: δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό και δεν ήρθαν σε επαφή με άτομα που ταξίδεψαν», δήλωσε ο καθηγητής Βέντσεσλαβ Μουταφτσίσκι, επικεφαλής της εθνικής μονάδας πρόληψης του κοροναϊού.

«Συνεπώς δεν έχουμε βρει τον ασθενή μηδέν», είπε.

Η κυβέρνηση πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως αργότερα σήμερα για να συζητήσει πρόσθετα μέτρα για την πρόληψη της διάδοσης του κοροναϊού.

Η χώρα αυτή των 7 εκατομμυρίων κατοίκων ελέγχει τη θερμοκρασία όσων διέρχονται από τα αεροδρόμιά της και από τα μεθοριακά σημεία ελέγχου ώστε να προλάβει ενδεχόμενη διάδοση της νόσου.

Την Πέμπτη, οι Αρχές είχαν κηρύξει τη Βουλγαρία σε κατάσταση επιδημίας για μια άλλη νόσο, τη γρίπη, και είχαν κλείσει τα σχολεία μέχρι τις 11 Μαρτίου.

66 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Ανακοινώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (07/03), από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον COVID-19 και καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας.

Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κοροναϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Άνδρας ανάρρωσε από τον ιό αλλά πέθανε - Ανησυχία στους επιστήμονες

Σχετικές ειδήσεις