ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο ηθοποιός Μαξ Φον Σίντοφ - Θλίψη στο Χόλιγουντ

Πέθανε ο ηθοποιός Μαξ Φον Σίντοφ - Θλίψη στο Χόλιγουντ
ASSOCIATED PRESS

Ένας από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ άφησε την τελευταία του πνοή, χθες Κυριακή.

Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε ο Γαλλοσουηδός ηθοποιός Μαξ Φον Σίντοφ, που έγινε διάσημος από τους ρόλους του στις ταινίες «Ο Εξορκιστής», Η «Χάνα και οι Αδελφές της» και «Η Έβδομη Σφραγίδα».

Δείτε φωτογραφίες από τη ζωή και την καριέρα του Μαξ Φον Σίντοφ, στη gallery που ακολουθεί:

Είχε παίξει σε περισσότερες από 100 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του, συνεργαζόμενος με τον Σουηδό σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, με τον οποίο δούλεψε συνολικά σε 11 ταινίες.

Η οικογένειά του με «ραγισμένη καρδιά και ανείπωτη στεναχώρια» ανακοίνωσε ότι ο ηθοποιός πέθανε την περασμένη Κυριακή (08/03).

Ο περισσότερο εμβληματικός ρόλος του Μαξ φον Σίντοου είναι στην «Εβδομη Σφραγίδα» (1957) του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, όπου παίζει σκάκι με τον Θάνατο.

Άλλοι ρόλοι του που έμειναν στην ιστορία είναι ως Ιησούς Χριστός στην ταινία «Η Ωραιότερη Ιστορία του Κόσμου» (1965) και ως ιερέας στην ταινία «Εξορκιστής» (1973).

Είχε επίσης σημαντικούς ρόλους στα "Minority Report", «Χιόνι πάνω στους κέδρους», «Η μεγάλη απόδραση των 11», «Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ», «Η Χάνα και οι αδελφές της», «Ξυπνήματα», «Δικαστής Ντρεντ» και στις τηλεοπτικές σειρές, "The Tudors" και "Quo Vadis?".

Το νεότερο κοινό τον γνώρισε από το ρόλο του "Three Eyed Raven», στην πιο επιτυχημένη σειρά της τελευταίας δεκαετίας, το "Game of Thrones" αλλά και στο «Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει».

Υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ. Η πρώτη ήταν το 1987, στην κατηγορία Α' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία «Πελέ, ο Κατακτητής» και η δεύτερη το 2011, στην κατηγορία Β' Ανδρικού Ρόλου, στην ταινία «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα κοντά» ("Extremely Loud & Incredibly Close").

Ο Μαξ Φον Σίντοφ παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερις γιούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κοροναϊός: Κρούσματα σε Γαλάτσι και ισραηλινή πρεσβεία - Κλείνει το ΙΒ του Κολλεγίου Αθηνών

Κοροναϊός: Αυτά τα σχολεία θα μείνουν κλειστά τις επόμενες ημέρες (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Σχετικές ειδήσεις