ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πέρασε δύσκολες στιγμές ο Μπόρις Τζόνσον - Βελτίωση μετά την θεραπεία οξυγόνου

Κορονοϊός: Πέρασε δύσκολες στιγμές ο Μπόρις Τζόνσον - Βελτίωση μετά την θεραπεία οξυγόνου
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Βελτίωση εμφανίζει η υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο λόγω της καταπόνησης του οργανισμού του από τον κορονοϊό.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ ο Μπόρις Τζόνσον πιστεύεται ότι έχει υποβληθεί σε θεραπεία οξυγόνου ενώ αρχικά «διακινδύνευσε την υγεία του». Αυτό σύμφωνα με συνεργάτες του έγινε αφού διατήρησε ένα ξέφρενο εργασιακό πρόγραμμα. Ένας βουλευτής πρότεινε ότι ήταν πολύ πρόθυμος μάλιστα να μιμηθεί τον ήρωά του, τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και να ξεκουραστεί.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τα πηγαίνει καλά και αναμένεται να επιστρέψει στο γραφείο του σύντομα, δήλωσε ο υπουργός Στέγασης, Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ρόμπερτ Τζένρικ τη Δευτέρα μετά την εισαγωγή του Βρετανού πρωθυπουργού στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ.

«Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για όσο χρειαστεί, αλλά έχω ακούσει ότι τα πηγαίνει καλά και ανυπομονώ να επιστρέψει στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Τζένρικ στο ραδιόφωνο του BBC.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Πολλοί με κορονοϊό καταβάλλονται από την κόπωση με μόνη λύση να είναι ο ύπνος και η ξεκούραση. Ο Μπόρις Τζόνσον διακινδύνευσε την υγεία του και εργάστηκε καθημερινά για λογαριασμό μας για να ηγηθεί της μάχης ενάντια σε αυτόν τον άσχημο ιό», αναφέρει χαρακτηριστικά η Βρετανίδα υπουργός Υγείας Nadine Dorries

Ένας βουλευτής των Τόρις από την άλλη δήλωσε στον Telegraph ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα πρέπει να σταματήσει να προσπαθεί να αντιγράψει το παράδειγμα του Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και αντίθετα να αφήσει άλλο υπουργό να αναλάβει τις εθνικές προσπάθειες για την καταπολέμηση του ιού.

Πάντως, τη Δευτέρα η Ντάουνινγκ Στριτ διευκρίνισε ότι ο Τζόνσον παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Προσευχόμαστε για εκείνον», είπε ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορονοϊό.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Μπαράζ πληρωμών - Μπαίνουν τα χρήματα για δώρα, επιδόματα και συντάξεις

Σχετικές ειδήσεις