ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Πρόβλεψη - σοκ για τους νεκρούς στην Ευρώπη

Κορονοϊός: Πρόβλεψη - σοκ για τους νεκρούς στην Ευρώπη
AP PHOTOS

Κορονοϊός: Έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον για τον κορονοϊό και τους νεκρούς από την πανδημία στην Ευρώπη, φέρνει στο φως σοκαριστικά στοιχεία.

Όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους στην Ευρώπη θα χάσουν την ζωή τους, 151.680 άνθρωποι με την Βρετανία να πληρώνει τον πιο βαρύ φόρο με 66.000 νεκρούς στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Στις ΗΠΑ προβλέπεται ότι θα χάσουν την ζωή τους από τον κορονοϊό 81.766 άνθρωποι.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου IHME του Πανεπιστημίου της Ουάσινκτον Dr Christopher Murray δήλωσε ότι με βάση το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιούν και τα στοιχεία από κάθε χώρα οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να είναι και περισσότεροι.

Σημαντικό στοιχεία αποτελεί και η διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ σε κάθε χώρα.

«Ο αριθμός των νεκρών σε πολλές χώρες αυξάνεται καθώς η ζήτηση σε νοσοκομειακές κλίνες είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, στην κορύφωση της καμπύλης σε ζήτηση κλινών στην Βρετανία θα φτάσει τις 102.794 ενώ διαθέσιμα είναι μόλις 17.765. Η ζήτηση για κλίνες ΜΕΘ θα είναι 24.544 με διαθέσιμες μόλις 744 και η ζήτηση για αναπνευστήρες θα είναι 20,862 με στοιχεία για το πόσοι είναι διαθέσιμοι να μην υπάρχουν.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ήδη η Βρετανία μετράει 5.000 νεκρούς από τον κορονοϊό που είναι σαφώς λιγότεροι από την Ισπανία, την Ιταλία και την Γαλλία αλλά η καμπύλη της επιδημίας στην Βρετανία δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή της σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη», τονίζεται στην έρευνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αργολίδα: Γέμισε ο δρόμος νεκρά χελιδόνια - Δείτε τι συνέβη

Σχετικές ειδήσεις