ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Αυτή είναι η «Στρατηγική Εξόδου» που προτείνει η Κομισιόν για τη χαλάρωση των μέτρων

Κορονοϊός: Αυτή είναι η «Στρατηγική Εξόδου» που προτείνει η Κομισιόν για τη χαλάρωση των μέτρων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας, «με μεγάλα ενδιάμεσα χρονικά διαστήματα», προτείνει στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που τιτλοφορείται «Στρατηγική Εξόδου» και αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Die Welt.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Επιτροπή προτείνει τα κράτη να άρουν τους περιορισμούς πρώτα σε τοπικό επίπεδο και να διευρύνουν σταδιακά το άνοιγμα, διασφαλίζοντας όμως ικανό διάστημα μεταξύ κάθε σταδίου.

Ως σημείο αναφοράς, οι συντάκτες του εγγράφου δίνουν έναν μήνα μεταξύ κάθε μεμονωμένου βήματος προς την εξομάλυνση.

Επί της αρχής, επισημαίνεται, τα μέτρα πρέπει στο εξής να είναι περισσότερο στοχευμένα και για αυτό οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι πιο ηλικιωμένοι, πρέπει να συνεχίσουν να προστατεύονται για μεγαλύτερο διάστημα. Μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφοι και πολιτιστικοί χώροι θα πρέπει να επαναλειτουργήσουν σταδιακά.

«Η άρση της απαγόρευσης που αφορά τις μεγάλες συγκεντρώσεις, π.χ. τα φεστιβάλ, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο», αναφέρει η Επιτροπή.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σε ό,τι αφορά την εργασία, η Κομισιόν τονίζει ότι «δεν θα πρέπει όλος ο πληθυσμός να επιστρέψει ταυτόχρονα στην εργασία του».

Αντ' αυτού, υπογραμμίζεται, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους πιο απαραίτητους τομείς, ενώ θα πρέπει να εξετάζεται το κατά πόσο κάποιος κλάδος προσφέρεται για εργασία από το σπίτι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η κρίσιμη ημερομηνία για την Ελλάδα - Οι νεκροί και τα κρούσματα