ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Το συγκινητικό μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την ενδοοικογενειακή βία

Κορονοϊός: Το συγκινητικό μήνυμα του πάπα Φραγκίσκου για την ενδοοικογενειακή βία

Για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και τον αυξημένο κίνδυνο αυτού, μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος

Για τις δύσκολες μέρες της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε ο Πάπας Φραγκίσκος, με τον ίδιο να κάνει ειδική μνεία στην ενδοοικογενειακή βία που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες, σε αυτές τις κρίσιμες για την ανθρωπότητα, ώρες.

«Σήμερα θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όλους σας όσα κάνουν πολλές γυναίκες κι ιδίως τούτην την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, για να φροντίζουν τους άλλους: οι γυναίκες γιατροί, οι νοσοκόμες, οι αστυνομικίνες, κι οι σωφρονιστικές υπάλληλοι, οι εργαζόμενες στα καταστήματα ειδών ζωτικής ανάγκης, αλλά και οι μητέρες κι οι αδελφές, οι οποίες βρίσκονται περιορισμένες στα σπίτια τους με όλην την οικογένεια, με τα παιδιά τους, τους ηλικιωμένους, ή τους κατάκοιτους», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος μετά την καθιερωμένη προσευχή του Αγγέλου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

«Ορισμένες φορές αυτές διατρέχουν τον κίνδυνο να τους ασκείται βία, εξαιτίας μίας συγκατοίκησης της οποίας το μεγάλο βάρος εκείνες είναι αναγκασμένες να φέρουν», πρόσθεσε ο Ποντίφικας.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση στην Ιταλία έχει αποδεσμεύσει περίπου 30 εκατ. ευρώ ώστε ν διατεθούν στην πρόληψη της βίας κατά των γυναικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πάσχα υπό αυστηρό περιορισμό – Πώς και πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα