ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία: Νεκρός από κορονοϊό κορυφαίος συγγραφέας

Τραγωδία: Νεκρός από κορονοϊό κορυφαίος συγγραφέας

Έφυγε από τη ζωή χτυπημένος από τον κορονοϊό, ο διάσημος Χιλιανός συγγραφέας, Λουίς Σεπουλβέδα.

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος του Λουίς Σεπουλβέδα. Πρόκειται για τον διάσημο Χιλιανό συγγραφέα, οποίος σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή,στην Ισπανία από την Covid-19.

Την ανακοίνωση του θανάτου του Σεπουλβέδα, έκανε γνωστή ο εκδοτικός του, οίκος αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο συγγραφέας Λουίς Σεπούλβεδα πέθανε στο Οβιέδο. Η ομάδα του Tusquets Editores εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλειά του».

Ο Λουίς Σεπούλβεδα γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου του 1949 στο Οβάγιε, της επαρχίας Λιμαρί στη βόρεια Χιλή. Ήταν συγγραφέας, σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και πολιτικός ακτιβιστής.

Πέρασε μια ταραχώδη ζωή, καθώς μετά το πραξικόπημα του 1971, που έφερε στην εξουσία τον Αουγούστο Πινοσέτ και την δικτατορία του, φυλακίστηκε για 2,5 χρόνια, ενώ στη συνέχεια ενώ θα έφευγε ως εξόριστος στη Σουηδία, κατάφερε να αποδράσει και να βρεθεί στην Ουρουγουάη, ενώ πέρασε και από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Τελικά, μετά από αρκετές περιπέτειες στη ζωή του και συμμετοχές σε οργανώσεις όπως Διεθνή Ταξιαρχία που αγωνιζόταν στη Νικαράγουα, φεύγει για τη Γερμανία, λόγω του θαυμασού του για τη γερμανική λογοτεχνία.

Το 1982 ήρθε σε επαφή με την Greenpeace και εργάστηκε μέχρι το 1987 ως μέλος πληρώματος σε ένα από τα πλοία τους. Αργότερα λειτούργησε ως συντονιστής μεταξύ των διαφόρων κλάδων της οργάνωσης.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Αυτή είναι η κάψουλα αρνητικής πίεσης του ΕΚΑΒ που σώζει ζωές